array(3) {
  [0]=>
  int(7132)
  [1]=>
  int(7133)
  [2]=>
  int(7134)
}

Casa de Sorpresas wordt Rubleddim

Vraag ons niet waarom, maar we hebben deze week al een paar keer gedacht aan een onderschrift bij een foto van de Middelburgse braderie in 1975. Op de foto, gemaakt bij café het Hof van Zeeland, zie je een vol terras, en een bord met de mededeling dat de jenever die dag gratis was, voor 65+’ers. Het schijnt dat er die avond redelijk wat senioren van de leg waren door die gratis versnaperingen. En dat onderschrift? “Stilstand is slijtage.”

 

Nu lijkt het soms ook alsof bijna alles stilstaat, maar de schijn bedriegt. Er wordt overal verbouwd en er worden nog steeds panden verkochten en zaken overgenomen. Gelukkig maar. Een van die zaken is Casa de Sorpresas, in de Lange Geere. Die winkel heet nu Grubleddim. De nieuwe eigenaar is Francis Groen, van Bloem & Bijtje. We hebben Francis nog niet persoonlijk ontmoet, maar we kennen haar naam dankzij haar online betrokkenheid. Gisteren stuurde ze een berichtje. Een paar passages:

 

“Ik heb de zaak per 15 maart overgenomen. Ik heb direct, net als vele andere ondernemers, met de handen in m’n haar gezeten en een boel chocoladerepen gekocht om de stress weg te eten. Het zou een beetje hetzelfde shop-in-shop concept blijven, maar wil er ook graag een eigen draai aan geven, misschien ook met een paar zitplekjes voor koffie- en theedrinkers.

 

De zaak is natuurlijk erg klein, en met deze crisis kan het ook zijn dat het misschien uiteindelijk wel heel andere plannen gaan worden. Bedrijfsplannetjes liggen toch al in de prullenbak. Niet erg, want ik zou sowieso juist ook graag af en toe wat verandering in de winkel willen zien. Ik heb nog twee banen naast het hebben van deze winkel, dus kan niet altijd hele dagen open zijn, wel probeer ik zoveel mogelijk wat middagen te pakken, koopzondagen en feestdagen.

 

Helaas kan ik nu gewoon niet verder met klussen, al het geld moet in de portemonnee blijven voor betaling van winkelhuur-en vaste lasten én ik ben maar in mijn uppie, kan ook niet verder zonder hulp. Er moet nog wat van muren gehaald worden wat letterlijk muurvast zit en iets met verlichting, maar dat kan ik niet alleen. Door de coronacrisis kan ik het ook niet echt aan vrienden vragen, die werken ook of komen liever niet, sommigen lopen risico.”

 

Kortom: Francis wil graag door, maar heeft dringend behoefte aan iemand die heel handig is, en ook precies en professioneel. Maar geld voor een vergoeding is er niet. We gunnen haar dat kleine zetje van harte. Ken jij iemand die haar wil helpen, of kan en wil je dat zelf? Stuur haar even een berichtje!

 

Succes Francis!

 

Gerelateerd:

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/nieuw-in-de-lange-geere-casa-de-sorpresas/

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-casa-de-sorpresas/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Verlangen naar volle Middelburgse terrassen
Verlangen naar volle Middelburgse terrassen

“Moeten jullie niet lekker buiten gaan zitten? Het is heerlijk joh!” Het is een vraag die ons, ieder jaar weer, talloze malen wordt gesteld vanaf het moment dat de Middelburgse […]

4 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De ZB in 2019, in vier minuten
De ZB in 2019, in vier minuten

Kun je een heel jaar goed samenvatten in vier minuten? Nooit helemaal natuurlijk, maar we vinden de mensen van de ZB in Middelburg, samen met Tjoonk Geluid Video & Licht, […]

4 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Een bijzondere geschiedenis: het Anatomisch Theater in de Nieuwstraat in Middelburg
Een bijzondere geschiedenis: het Anatomisch Theater in de Nieuwstraat in Middelburg

Waren we gisteren nog een beetje weemoedig over het feit dat buitenspelen tot een minimum moet worden beperkt; vandaag verbazen we ons nog maar eens over het feit dat de […]

5 apr 2020