Geplaatst op 16 maart 2017

Cecil Store Middelburg sluit zich aan bij de VOM/Wij zijn De Stad

Super! Dameskledingzaak Cecil Middelburg, gevestigd aan Langeviele 35, heeft zich onlangs aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en daarmee ook bij Wij zijn De Stad. Van harte welkom, Cecil!

Eigenaar Raymond Bulle heeft ook nog een winkel in Sluis en woont zelf in Aardenburg. Daar is hij vaker te vinden dan hier, maar gisteren troffen we hem in de Middelburgse vestiging. Daar legde hij ons uit dat hij de winkel in Sluis beschouwt als de hoofdvestiging van zijn bedrijf Mirray Fashion. De zaak in Zeeuws-Vlaanderen opende hij 11 jaar geleden, die in Middelburg in januari 2013.

Het was een interessant gesprek met Raymond. Cecil (dat spreek je op z’n Duits uit, niet op z’n Frans) is een Duits dameskledingmerk uit het middensegment, dat voornamelijk werkt met natuurlijke materialen. Veel katoen dus, en weinig nylon. De kern van het concept is dat er ieder jaar 12 nieuwe collecties worden uitgebracht, die verspreid over de maanden in de winkels worden aangeleverd. Je vindt bij Cecil daarom dagelijks nieuwe producten. Het is een franchiseconcept, maar wel ‘een zachte variant’. Raymond heeft veel ondernemersvrijheid.

Raymond had tot voor kort ook nog een zaak in Goes, maar daar is hij recent mee gestopt. Hij richt zich op Middelburg en Sluis. In Sluis heeft hij de beste omzet, maar over Middelburg is hij ook tevreden. Dat onze stad in het seizoen veel door Duitse toeristen wordt bezocht is daarbij een niet te onderschatten factor. Duitsers zijn dol op Cecil. Zij bezoeken zijn winkels veelvuldig. Raymond richt zich ook op deze twee steden omdat hij gelooft dat die zowel nu als op de langere termijn de belangrijkste winkelsteden van Zeeland (zullen) zijn.

We vinden het intrigerend. We kennen Sluis natuurlijk wel, maar heel vaak komen we daar niet. Dat moesten we toch maar weer eens doen, want wat Raymond allemaal vertelde duidt op veel samenwerking binnen die gemeente. Maar liefst 98 procent is daar lid van de ondernemersvereniging Sluis Promotie en zij betalen daar jaarlijks 1200 euro voor. Dat is 3 keer zoveel als in Middelburg! Het kan bijna niet anders dan dat we daar iets van kunnen leren.

Maar dat terzijde. Mirray Fashion is nu ook aangesloten bij de VOM. Daar zijn we heel blij mee!

www.mirray-fashion.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/02/15/steun-de-vom-dan-steun-je-wij-zijn-de-stad-ook/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg