Geplaatst op 28 maart 2016

Cees Verhage en de pilot Mengvormen horeca en detailhandel

Als je op de site van de Gemeente Middelburg gaat zoeken op het Actieplan Binnenstad (waar we begin 2015 een paar keer over schreven) tref je nogal wat dode links aan. Het is zelfs zo dat de site, www.actieplanmiddelburg.nl, die vorig jaar nog in gebruik was, inmiddels is gekaapt door een webwinkel. Best grappig natuurlijk, maar je zou haast gaan denken dat er niet meer aan het plan gewerkt wordt. Niets is echter minder waar!

Vorige week spraken we een uurtje met Cees Verhage, die velen nog zullen kennen van zijn tijd (40 jaar!) bij de Rabobank. Cees is een actieve man met een enorm netwerk, die niet voor niets werd geridderd, in januari van dit jaar. Wij spraken met Cees omdat hij door de Gemeente is gevraagd om gedurende een jaar, 1 dag per week, ambassadeur voor de binnenstad te zijn, in het kader van het genoemde actieplan.

Cees legde uit dat hij zich met verschillende zaken zal gaan bezighouden, met als belangrijkste doel nul procent leegstand in de binnenstad, tegen de tijd dat de stad het 800-jarig jubileum gaat vieren. Dat vinden we best ambitieus, maar het moet gezegd: van laag inzetten knappen we ook niet op. Je kunt er in ieder geval mooie weddenschapjes over afsluiten. Als we het goed hebben begrepen heeft Cees er ook al eentje lopen đŸ™‚

We zullen in de toekomst ongetwijfeld nog terugkomen op de activiteiten rondom het actieplan, maar waar het ons nu om gaat is het volgende:

Cees is ook betrokken bij de pilot ‘Mengvormen horeca en detailhandel’, ook wel ‘blurring’ genoemd. De gemeenteraad heeft vorige week besloten dat onze stad daar ook aan mee zal doen, onder bepaalde voorwaarden. Er mogen maximaal 25 ondernemers meedoen. Punt is wel dat de proef, die een jaar duurt, al ingaat op 1 april, dus als je mee wilt doen moet je opschieten!

Op de site van Impuls Zeeland kun je er meer over lezen. Inschrijven kan via het formulier in Google Docs.

Gerelateerd:

Bode: ‘Binnenstad versterken moeilijk met weinig geld’

PZC: Middelburg in landelijke proef met combinatie van horeca en detailhandel

WZDS: Presentatie eerste opzet Actieplan Binnenstad Middelburg


Delen op