array(7) {
 [0]=>
 int(8786)
 [1]=>
 int(8787)
 [2]=>
 int(8788)
 [3]=>
 int(8789)
 [4]=>
 int(8790)
 [5]=>
 int(8791)
 [6]=>
 int(8792)
}

Cityhotel Wood in Middelburg opent eind april, krijgt dependance in de Stationsstraat

Eind april 2020 opent aan Achter de Houttuinen 8 in Middelburg Cityhotel Wood. Met de exploitanten, Bennie en Eva Van de Parel, maakten we afgelopen zomer kennis. Gisteren, bijna een half jaar later, hadden de twee ons weer uitgenodigd. Ze gaven graag wat tekst en uitleg bij alle ontwikkelingen én ze hadden een paar nieuwtjes voor ons. Dat we daar sowieso blij van worden is algemeen bekend.

Na gisteren weten we één ding alvast zeker: met de gastvrijheid van dit stel zit het wel goed. Op de bouwplaats hadden ze op een werkbank een heuse ontbijttafel ingericht, in de geest van het toekomstige restaurant The Green Room. We werden verrast met een gezond sapje dat ter plekke werd klaargemaakt, een kruidenthee met honing en een heerlijke zelfgebakken koek. We schoten meteen in de ontspanningsmodus, al gaf dat mengsel met worteltjes en gember dan weer een soort van boost. Leuk hoor!

Maar dat terzijde. De stand van zaken dus. De bouw ligt op schema, al is de opening wel een paar weken opgeschoven. Er moet dan ook nog best veel gebeuren. Tijdens de rondleiding kregen we pas echt in de smiezen hoe groot het CityHotel eigenlijk wordt. 53 kamers, die bijna allemaal anders zijn. Nu zijn alleen de contouren nog zichtbaar, maar daar zal snel verandering in komen.

Verrassend nieuws: het pand op de hoek van de Stationsstraat en de Kousteensedijk, waar voorheen Don Risicobeheer was gevestigd, wordt een dependance van het hotel aan Achter de Houttuinen, met 16 luxe appartementen en een eigen ontbijtzaal. We wisten dat Peter Bommeljé de nieuwe eigenaar is van dat pand, maar dit plan was nieuw voor ons.

En zo hoorden we nog veel meer, tijdens de rondleiding. Dat in het restaurant en de bar straks iedereen welkom is (dus niet alleen hotelgasten). Over de duurzaamheid van het gebouw. Over de serre die tussen het gebouw en het politiebureau gebouwd gaat worden. Over het feit dat Marijn Kluijfhout ook mooie dingen gaat doen in het hotel. Dat er al behoorlijk wat medewerkers zijn aangetrokken maar dat er ook nog allerlei vacatures zijn. Zo wordt er onder meer nog gezocht naar een zelfstandig werkend kok.

Kortom, het was een hele interessante en leuke rondleiding, die we hebben geprobeerd samen te vatten in negen minuten. En natuurlijk deden we ook een vreugdesprongetje, omdat we even op het dak van het hotel mochten. Mooie vergezichten! Andere perspectieven! Daar krijgen we nooit genoeg van.

Cityhotel Wood belooft iets moois te worden. Op de pagina van het hotel, en op https://www.cityhotelwood.nl/ kun je de ontwikkelingen ook volgen. Hier binnenkort natuurlijk ook meer nieuws.

Video: https://youtu.be/pp_I8UVD8MY.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/werk-in-uitvoering-op-bezoek-bij-het-toekomstige-hotel-achter-de-houttuinen/

https://wijzijndestad.com/verhalen/city-hotel-wood-opent-in-2020-aan-achter-de-houttuinen-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/don-risicobeheer-verlaat-middelburg-na-60-jaar/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Schiele
Schiele

Dat we zo goed als totale nitwits zijn als het gaat om kunst is geen geheim meer, maar soms doen we pogingen he, om dingen te leren. De manier waarop […]

22 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Achterkant van de Stad, september 2019-januari 2020
De Achterkant van de Stad, september 2019-januari 2020

Zie jij waar het is?   De achterkant van De Stad, september 2019-januari 2020. Het gekke van deze verzameling is dat we de locaties van vier foto’s deze keer ook […]

22 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nationale Voorleesdagen: een voorleesontbijt in de ZB
Nationale Voorleesdagen: een voorleesontbijt in de ZB

Gezellig! Vandaag zijn de De Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Daar doet de ZB in Middelburg (en Vlissingen) natuurlijk ook aan mee! Vanaf half tien vanochtend lazen burgemeester Bergmann en […]

22 jan 2020