Geplaatst op 22 juni 2017

CitySeeds Middelburg houdt open dag én zoekt vrijwilligers

Wij vieren de langste dag +2 bij City Seeds Middelburg! Da’s een hele mond vol, maar de naam van dit evenement van CitySeeds Middelburg dekt wel de lading. Morgen is iedereen van harte welkom om tussen zonsopgang en zonsondergang een kijkje te komen nemen, of zelfs mee te helpen, op het terrein van de organisatie aan de Ravensteijnweg (tussen Torentijd Middelburg en Scalda).

Wij maakten daar gisteren kennis met bestuurslid Ineke Barzendji en de coördinator van de tuinen, Martha Vergouwe. De twee dames leidden ons rond, vertelden over de doelstellingen van de organisatie en lieten trots zien wat er allemaal verbouwd wordt bij CitySeeds Middelburg. Dat bleek verrassend veel te zijn.

CitySeeds zet zich in voor mensen die in armoede leven, of die in een sociaal isolement verkeren. Daar zouden we veel over kunnen zeggen maar het staat ook prima samengevat op de website. Kijk bijvoorbeeld eens op cityseeds-middelburg.nl/cityseeds-nieuws/doelstellingen/ en cityseeds-middelburg.nl/cityseeds-nieuws/wat-doen-we. De kern van het verhaal is dat de organisatie altijd nieuwe vrijwilligers kan gebruiken en hoopt dat de open dag van morgen daar een bijdrage aan kan leveren. En het is dus echt niet zo dat je er alleen maar een rol kunt spelen als je weinig geld hebt, maar wel groene vingers. Iedereen is welkom, ook als hij of zij geen ervaring heeft met land-en tuinbouw.

Rondom het land dat de stichting zelf in gebruik heeft ligt overigens ook een ‘lijst’ grond die in gebruik is bij derden, die daar hun eigen moestuin onderhouden. Zo’n moestuin (van 25 vierkante meter) heb je al voor 25 euro per jaar! Die inkomsten kan CitySeeds uiteraard ook goed gebruiken om het project uit te voeren.

Het is een mooi initiatief hoor. Ga het morgen zelf maar eens bekijken. Desnoods etend, want er is ook een BBQ en alles, ongetwijfeld met heerlijke onbespoten salades van eigen land. Lekkerrrr.

www.facebook.com/events/1444913975529065
cityseeds-middelburg.nl

Krantenknipsel De Faam Walcheren 2014: Krantenbank Zeeland ZB


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg