array(3) {
  [0]=>
  int(42758)
  [1]=>
  int(500)
  [2]=>
  int(35911)
}

Click & Collect bij De Drvkkery in Middelburg

De Middelburgse & Veerse Bode besteedt deze week aandacht aan het feit dat de overheid vanaf aanstaande woensdag het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels toestaat. Wij overzien eerlijk gezegd nog niet goed hoeveel winkels in Middelburg deze service zullen gaan bieden, maar dat gaan we vanaf woensdag vanzelf zien.

We hebben zaterdag wel een kijkje genomen in De Drvkkery, waar ‘Click & Collect’ ook wordt doorgevoerd. Daar komt meer bij kijken dan je zou denken. Jan verklapte ook nog dat de glazen gevel van De Drvkkery aanstaande vrijdag een make-over krijgt van Piet Dieleman. We zijn benieuwd!

Jan de Vlieger, directeur van De Drvkkery, houdt de moed erin tijdens de lockdown. Hij kan nog steeds lachen. “Maar deze periode doet een ondernemer pijn hoor, geloof dat maar gewoon. Zeker, onze bezorgservice, die we al snel hadden opgestart, loopt prima, en er is nog werk genoeg voor alle medewerkers, maar de opbrengsten wegen niet op tegen de kosten. We doen dit ook omdat we niet stil willen vallen als winkel en als team, én omdat we de goede band met al onze klanten willen behouden. Dat vinden we heel belangrijk.”

Als Jan een korte rondleiding geeft door de gesloten winkel waan je je bij vlagen op de sorteerafdeling van een postorderbedrijf. Jan: “bezorgen is vooral logistiek gezien een flinke uitdaging. We doen het met alle plezier, maar er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Mensen kunnen via vier verschillende kanalen bestellen. Die moet je allemaal in de gaten houden. Er zijn ook verschillende manieren en momenten van verpakken, bezorgen, en betalen. Dat is complexer dan menigeen beseft.”

Vanaf 10 februari komt de afhaalservice daar bovenop. Jan: “Wij werken met twee loketten: een voor de winkel en een voor de Brasserie, waar je vanaf nu lunches kunt afhalen. Daar moet een kwartier tussen het bestellen en afhalen zitten. Voor het afhalen van artikelen geldt is dat minimaal vier uur. We houden ons aan die regels.

Eenmaal aan het loket kunnen er dus ook geen producten spontaan worden bijbesteld. Best streng ja, maar we hebben een groot team. Dan moeten de spelregels duidelijk zijn. Er waren twee lange vergaderingen voor nodig, die resulteerden in drie pagina’s met instructies. Het was een hoop gepuzzel, maar we zijn er klaar voor!”

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal Een strop minder: Bouwbedrijf Joziasse koopt houten platen ondernemers Geeregebied
Een strop minder: Bouwbedrijf Joziasse koopt houten platen ondernemers Geeregebied

Gelukkig, de eerste van de houten platen, die twee weken geleden voor de ramen in het Geeregebied werden geschroefd, worden weer verwijderd. Vandaag is Indistrieel begonnen met het verwijderen. Van […]

9 feb 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Markante Middelburgers van toen: Frans de Priester
Markante Middelburgers van toen: Frans Priester

Over markante Middelburgers gesproken! Vandaag kregen we deze foto in de bus, met dank aan Stegentochten Middelburg. Deze foto, van Frans Priester, hing ook vele jaren aan de muur van […]

9 feb 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Werken tijdens Lockdown 2021: Wilma van den Bosse van ZB
Werken tijdens Lockdown 2021: Wilma van den Bosse van ZB

Is het werk van medewerkers van ZB eigenlijk veel veranderd, door deze lockdown? We vragen het gewoon eens aan een paar collega’s, deze weken. Veel van hen werken thuis nu, […]

10 feb 2021