array(16) {
 [0]=>
 int(40749)
 [1]=>
 int(40743)
 [2]=>
 int(40744)
 [3]=>
 int(40745)
 [4]=>
 int(40746)
 [5]=>
 int(40747)
 [6]=>
 int(40750)
 [7]=>
 int(40751)
 [8]=>
 int(40752)
 [9]=>
 int(40753)
 [10]=>
 int(40754)
 [11]=>
 int(40755)
 [12]=>
 int(40756)
 [13]=>
 int(40757)
 [14]=>
 int(40758)
 [15]=>
 int(40759)
}

Club Cinema: de kleinste bioscoop van Nederland opent morgen in Middelburg

Is dat even cool! Vanaf morgen kan Middelburg trots roepen dat het de kleinste bioscoop van Nederland heeft, misschien zelfs wel de kleinste van Europa. Morgen wordt bij Kloveniersdoelen namelijk Club Cinema Middelburg geopend, een zaaltje met maar vijftien stoelen.

Toen we vanmiddag naar de ‘sneak preview’ wandelden hadden we eerlijk gezegd geen torenhoge verwachtingen, maar we moeten het de directeur van Cinema Middelburg nageven: hij zit altijd vol verrassingen, en hij blijft innoveren. De nieuwe filmzaal, in het oude tuinhuisje van de Kloof, is prachtig afgewerkt. De bedoelde sfeer proef je meteen als je binnenkomt: het is alsof je een woonkamer betreedt. De intimiteit spat er vanaf.

Als je gaat zitten begrijp je ook meteen dat het bij Club Cinema niet draait om de commercie en grote Hollywoodproducties. In deze bios krijgen de bijzondere films met een kleiner publiek de ruimte, maar bijvoorbeeld ook de regionale filmmakers en andere talenten.

Maar er is meer: Club Cinema kan straks ook worden afgehuurd, zelfs in z’n geheel, of met een zelf uitgekozen film. Dat concept is nog niet helemaal uitgewerkt als dienst met vastgestelde tarieven, maar dat is een kwestie van tijd. Nu denk je bij zo’n filmzaaltje misschien niet meteen aan afhuren, maar wij werden meteen enthousiast hoor, toen we zagen dat in de muren van de zaal ook een kleine bar zit verstopt. Daar gaat de Club in samenwerking met Kloveniersdoelen gewoon iets tofs van maken.

En zo hopen Simon en alle medewerkers met allerlei subclubs te komen op termijn. Club Mancave spreekt behoorlijk tot onze verbeelding, maar wat te denken van Club Local voor de genoemde filmmakers, Club Horror voor de griezelliefhebbers, of Club Expat voor de buitenlandse studenten in Middelburg? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beeld en geluid, van het filmpje dat morgen online wordt gezet, waren in ieder geval prima. De stoelen zaten ook comfortabel. Wij namen het er meteen maar van in de enige tweezitter van het zaaltje, op de eerste rij. Relaxed!

En denk nu niet dat dit alles van subsidie aan elkaar hangt he. Die zal er misschien ook best zijn, maar Cinema Middelburg heeft hier gewoon rustig voor gespaard. De projector werd tot de zomer van 2019 gebruikt in de grote zaal, maar werd toen vervangen door een 4K-projector. Die krijgt dus een tweede leven.

“Groeien door schaalverkleining”, noemde Simon het, “want de behoefte aan kleinschaligheid is groot.” Hij zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Wij vinden Club Cinema hoe dan ook een leuke aanwinst voor de stad. Wat denken jullie ervan?

Op https://www.cinemamiddelburg.nl/club/over-ons kun je er meer over lezen, morgen dus ook met uitgebreidere informatie.

Gerelateerd:

4K! Een nieuwe projector voor Cinema Middelburg

‘De filmkeuze van’ Cinema Middelburg straalt in Cannes

Picl: een tweede filmzaal voor Cinema Middelburg

Eerste foto: copyright Cinema Middelburg, gemaakt door Boaz Timmermans van FOS Fotografie.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De verdwenen en veranderde Singels van Middelburg
De verdwenen en veranderde Singels van Middelburg

Staarplaatjes noemen wij dit. Deze twintig oude foto’s van Middelburg hebben gemeen dat ze genomen zijn op of in de buurt van singels. Sommige singels bestaan nog, maar er zitten […]

27 nov 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ezra Veldman: jongleerpiet op het Abdijplein
Ezra Veldman: jongleerpiet op het Abdijplein

We kunnen het niet genoeg benadrukken: we leven mee met iederéén die last heeft van de crisis. In de afgelopen acht maanden schreven we vooral over winkels en ondernemers in […]

27 nov 2020
Afbeelding #014 voor het verhaal Dirkx Mineralen geopend in de Langeviele in Middelburg
Dirkx Mineralen geopend in de Langeviele in Middelburg

Een nieuwe winkel in de Langeviele! Vandaag heeft Carlo Dirkx, die sommige mensen misschien al kennen van Jouw Marktkraam Vlissingen, zijn tweede zaak geopend: Dirkx Mineralen. Het zou ons niet […]

28 nov 2020