Geplaatst op 11 augustus 2019

Cocktailbar Sir Franklin geopend aan de Vlasmarkt in Middelburg

Gisteren was de tweede fase van de oplevering van Brasserie Franklin aan de Vlasmarkt in Middelburg. Twee maanden na de opening van de brasserie zelf werd in de achterzaal de cocktailbar geopend, die de naam ‘Sir Franklin’ heeft gekregen. De bartender van deze bar is Boaz de Korte, die ook als zelfstandig ondernemer cocktails bereidt, onder de naam Seasideshakers.

Boaz had ons al een voorproefje gegeven tijdens de Mosselfeesten Middelburg, maar dit was een mooie kans om hem nu eens echt aan het werk te zien, met ‘wat complexere cocktails’. Welnu, één ding is zeker: deze man maakt drankjes die wij van ons leven nog nooit hadden gedronken. Er is een uitgebreide kaart, maar Boaz maakt ook free style cocktails: op basis van ingrediënten die jij doorgeeft dus, met of zonder alcohol. Je betaalt er uiteraard wel iets meer voor dan voor bijvoorbeeld een standaard gin-tonic, maar dan krijg je ook echt wat.

Het ontwerp en de inrichting van Sir Franklin pas goed bij de rest van de Brasserie, maar heeft wel veel meer het clubgevoel. Geen zichtbare ramen en afgescheiden van het voorste deel door middel van een gordijn. Je stapt echt een beetje een andere wereld binnen. Gasten die zitten te eten of drinken in de brasserie mogen overigens wel gewoon cocktails bestellen bij Boaz, geen probleem.

Er is hard gewerkt door iedereen, deze zomer, maar klaar is het nog niet. Nu rest de derde fase nog: de opening van het hotel bóven de Brasserie. Die opening staat gepland voor 6 september a.s. Ook dan gaan we een kijkje nemen natuurlijk.

We wensen Boaz en zijn collega’s succes in Sir Franklin!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/brasserie-cocktailbar-franklin-vanaf-vandaag-geopend-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/de-mug-wordt-brasserie-en-cocktailbar-franklin-opening-op-1-juni/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg