array(1) {
  [0]=>
  int(7418)
}

Corona-update 18 maart: over lokale initiatieven en oproepen

Zijn we weer, met een update. Deze vinden we wat lastiger, omdat het nog niet zo eenvoudig is het overzicht te bewaren. Niet als het gaat om alle maatregelen rondom het coronavirus zelf, maar ook niet als gaat het om alle initiatieven die nu van de grond komen, en om alle oproepen die worden gedaan. Er komt van alles voorbij, zowel in de tijdlijnen als via de chatkanalen.

 

Eigenlijk kun je dan het beste een weekje wachten, om te kijken hoe dingen zich ontwikkelen. Natuurlijk zijn wij ook voor inzamelingen voor ondernemers, of voor mensen die hulp nodig hebben, maar dan moet je toch eerst goed weten waar hulp echt nodig is, wat de overheid wel of niet doet, enzovoort. En lang niet alle initiatieven zijn even duidelijk of transparant. Ze zijn vooral spontaan en goedbedoeld. Maar we houden een vinger aan de pols, zeker.

 

Toch alvast een paar initiatieven. Herco van Middelburgers inventariseert de lokale, voor wat betreft onderlinge hulp, telefoonlijnen, enzovoort. Je vindt het eerste overzicht op https://middelburgers.nl/help-elkaar-wees-aardig-voor-elkaar-een-overzicht/.

 

Op hun pagina wordt ook gewezen op de problemen bij Kinderboerderij De Klepperhoeve. Zij starten vandaag een actie. Houd hun pagina in de gaten, als je iets wil doen.

 

Bij diverse mensen zagen we een mooie oproep van Marcel van Dijk uit Schiedam. We kijken zelf wat genuanceerder naar supermarkten, maar zijn het er wel mee eens dat slagers, bakkers, bloemisten, enz. vooral niet vergeten moeten worden:

 

https://www.facebook.com/marcel.vandijk/posts/10221665839059390

 

We lezen ook over de vele mensen die nu tijdelijk zonder werk zitten. Er komt steun, zeker, maar het is nog maar de vraag of al die mensen het daar mee gaan redden. Tegelijkertijd zijn er ook weer bedrijven en organisaties die juist mensen willen inhuren. Komt dat al ergens bij elkaar, lokaal of regionaal? Dat lijkt ons op dit moment heel zinvol.

 

Er komen steeds meer groepen. Nog twee voorbeelden: Coronahulp Walcheren en Corona Durf te vragen/helpen | Zeeland.

 

Er zijn ook leuke, kleine initiatieven. Lonneke de Klerk schreef: “laten we samen een enorm online kunstwerk uitbrengen, met songs, artwork, videoclips en alles wat je maar wilt maken. Post je art en gebruik #thequarantinesessions. Wie doet er mee?”

 

Bij Michel van de Linde lazen we over de #stayathomechallenge. “De meiden zijn druk bezig tekeningen te maken voor de ouderen die door het #coronavirus alleen thuis zitten! Wie doet er mee?”

 

Lief toch!

 

Meer lezen:

 

https://wijzijndestad.com/tag/coronavirus/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Tweede update corona VOM en Gemeente Middelburg, 19 maart 2020
Tweede update corona VOM en Gemeente Middelburg, 19 maart 2020

Goedemorgen! Deze donderdag beginnen we met de tweede corona-update voor ondernemers, vanuit de Vereniging Ondernemers Middelburg. De eerste alinea komt uit een mail van Gemeente Middelburg, over het aanvragen van […]

19 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update 19 maart: geloof niet alles wat je hoort of leest
Corona-update 19 maart: geloof niet alles wat je hoort of leest

Nee, we willen niemand de les lezen. Verwarring, onzekerheid, en angst: er is geen ontkomen aan in deze rare periode. Maar hoe tegenstrijdig en ingewikkeld de tsunami aan informatie soms […]

19 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: Stadsfeesten Middelburg 2020 afgelast
Corona-update: Stadsfeesten Middelburg 2020 afgelast

Het is even jammer als begrijpelijk, maar ook de Stadsfeesten Middelburg gaan dit jaar niet door. Er was al veel in gang gezet, maar het is gewoon niet anders… De […]

19 mrt 2020