Geplaatst op 24 maart 2020

Corona-update: digitale initiatieven in Middelburg en omstreken

We krijgen veel berichtjes over lokale en regionale initiatieven, via alle kanalen. Het is mooi om te zien dat er juist nu veel wordt nagedacht over alternatieve vormen van samenwerking, hulp dienstverlening, zorg en commercie. Vandaag een kleine greep uit (veelal) digitale projecten.

** KOW Journaal **

Sinds vorige week maandag zijn alle locaties van Kinderopvang Walcheren gesloten. Ze bieden enkel nog noodopvang aan voor kinderen van ouders in vitale beroepen. Omdat ze het ontzettend belangrijk vinden om toch de verbinding met de kinderen te houden die nu zo plotseling thuis moeten blijven, hebben ze het KOW Journaal in het leven geroepen.

www.youtube.com/channel/UC-zju81ymOx9dhj3c-JPpig

 
** Ik moet digitaal **
 
Door Kitty van Aken werden we gewezen op, ikmoetdigitaal.nl, van Dockwize. Van de site: “Op ‘Ik moet digitaal’ kun je gratis al jouw ondernemersvragen stellen via chat, waar de business coaches van Dockwize voor je klaarzitten, vind je informatie rondom digitalisering van andere instanties gebundeld en geven we inzicht hoe we ondernemers op de wat langere termijn kunnen ondersteunen.
 
 
** Help de Horeca **
 
Niet lokaal, maar wel interessant: Help de Horeca. Samengevat: “Door de sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten. Help jouw favoriete horecazaak door een waardebon te kopen. Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan.”
 
We zien nu zeven Middelburgse zaken op het platform:
 
 
** Beat the Bucket **
 
Kunsteducatie Walcheren schrijft:
 
KEW gaat live! Omdat alle culturele activiteiten voorlopig zijn uitgesteld komt Kunsteducatie Walcheren gewoon naar jouw huiskamer met de KEW Livestream! Aanstaande woensdag 25 maart kan je tussen 15:00-15:30 en 16:00-16:30 mee doen met de workshop Beat the Bucket gegeven door de enige echte DJ Vindictiv! Het evenement is te vinden op KEW Livestream: Beat the Bucket!
 
** Schilderij op afstand **
 
Samen schilderijen maken op afstand. Hoe dat in z’n werk gaat kun je lezen op de pagina van Atelier28.
 
** Bewegen met de Middelburgse Buurtcoaches **
 
“Wij, de Buurt(sport)coaches van Welzijn Middelburg zijn druk bezig geweest achter de schermen en gaan vanaf vandaag iedere werkdag iets posten om jullie, kinderen en ouders, in beweging te houden!” Meer informatie op de pagina van Buurtcoaches – Welzijn Middelburg.
 
Via Welzijn Middelburg en Middelburgers lopen meer dingen, zoals ‘Heel Middelburg belt’. Hierbij nogmaals de link: www.welzijnmiddelburg.nl/actueel/heel-middelburg-belt
 
** Coronaloket voor ondernemers **
 
Zie de website van Gemeente Middelburg
 
** Online Muziek **
 

Over online muziek spraken we al. Er gebeurt veel. We lazen ook dat er wordt gewerkt aan een bundeling van initiatieven. Dat wordt nog vervolgd. Morgenavond kun je in ieder geval lekker meezingen met het online concert van Copycat. Verzoekjes zijn welkom.

 

** Challenge: Elkaar vasthouden **
Een mooie uitdaging voor Digital Health Lab en SVRZ: www.digitalhealthlab.nl/nl/corona-nl/challenge-elkaar-vasthouden/
 
** Vluchtelingenkinderen Griekenland **
 
Er loopt een petitie die B & W van de gemeente Middelburg oproept zich aan te sluiten bij de ‘coalitie van welwillende gemeenten’die 500 kinderen veilige opvang willen bieden in Nederland.
Foto Lange Delft 1890: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg