array(1) {
  [0]=>
  int(7381)
}

Corona-update: over de agenda en kwetsbaarheid van lokale ondernemers

Ook vandaag deden we weer een ochtendrondje door de stad, om te kijken en te luisteren. Het zal niemand verbazen dat het maar over een onderwerp ging. Van de VOM begrepen we dat er veel respons is gekomen op de brief over het coronavirus. Er was waardering voor, maar er zijn ook veel ondernemers die zich grote zorgen maken.

Het is gewoon erg kwetsbaar allemaal, mensen. Wat dat betreft kunnen we alleen maar zeggen: probeer daar aan te denken. Als je nu liever niet de stad in gaat is dat begrijpelijk, maar sommige aankopen kun je misschien ook uitstellen, en alsnog bij lokale ondernemers doen zodra alles weer normaal is.

Of je maakt gebruik van mooie initiatieven zoals die van De Drvkkery. Die schrijven op hun pagina: “Ben je aan huis gekluisterd? Of wil je liever even niet naar de winkel komen voor je boek, tijdschrift, elpee, bordspel of een ander artikel? Dan springen we (t/m 31 maart) binnen de stadsgrenzen van Middelburg voor je op de fiets.”

Vinden we leuk!

Tegelijkertijd zagen we zojuist dat er best veel mensen op de been zijn. Bij de Appie aan de Pottenbakkerssingel was het geen gekkenhuis, maar er waren best veel bezoekers. Ook op de terrassen zaten best al veel mensen in het zonnetje en in de Marktkramen was het zelfs vrij druk.

Maar eerlijk is eerlijk: rond elf uur zagen we ook veel winkels waar het nog niet druk was. Dat kan vanmiddag weer anders zijn natuurlijk.

Waar geen twijfels meer over bestaan is de agenda. Echt bijna alles is afgelast of opgeschort. Dat geldt niet alleen voor de grotere zalen als die van de Schouwburg MiddelburgDe Spot of de Zeeuwse Concertzaal; ook in de kleinere cafés en hotspots regent het annuleringen. We hebben de meeste activiteiten tot 31 maart daarom nu maar gewoon verwijderd uit de agenda.

Nu ja, we hebben in ieder geval weer eens een beetje zon, zonder wind. Kunnen we weer eens een beetje vitamine D scoren, zonder dagquotum.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update 15 maart 2020
Corona-update 15 maart 2020

Een korte update over initiatieven rondom het coronavirus: We lezen dat veel mensen zoeken naar manieren om mensen die dat nodig hebben te helpen met boodschappen en andere dingen. Mogelijk […]

15 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De nieuwe eigenaars van Expresszo Middelburg
De nieuwe eigenaars van Expresszo Middelburg

Jawel! De sleuteloverdracht van Expresszo is een feit! Zojuist hebben Ard Flipse en Marlous, samen met Noah, de sleutels overgedragen aan de nieuwe eigenaars van de zaak, Marcel Van Eijsden […]

15 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: ook scholen en horeca op slot
Corona-update: ook scholen en horeca op slot

Een update met zaken die er zelf al voor kozen om te sluiten is niet meer nodig, althans niet voor wat betreft de horeca. https://nos.nl/liveblog/2327147-scholen-horeca-en-andere-instellingen-drie-weken-dicht-gepaste-afstand-bewaren.html De uitreiking van de prijzen […]

15 mrt 2020