array(1) {
  [0]=>
  int(7446)
}

Corona-update: Stadsfeesten Middelburg 2020 afgelast

Het is even jammer als begrijpelijk, maar ook de Stadsfeesten Middelburg gaan dit jaar niet door. Er was al veel in gang gezet, maar het is gewoon niet anders… De organisatie schrijft vandaag:

Het effect van de maatregelen rondom het Corona-virus is de laatste week goed zichtbaar aan het worden. Het houdt ons allemaal in de greep en de zorgen over de gezondheid en maatschappelijke ontwrichting overheersen momenteel het dagelijks leven. De overheid treft allerlei maatregelen om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zodat de gezondheidszorg gegarandeerd kan blijven. Afgelopen week zijn de richtlijnen nog verder aangescherpt. Dit geeft duidelijkheid tot 6 april 2020. Wat er daarna gebeurt kan niemand voorspellen.

Als organisatie van de Stadsfeesten voelen wij een grote verantwoordelijkheid rondom dit thema. Niet alleen richting de bezoekers, maar ook richting iedereen die de Stadsfeesten mogelijk maakt en een warm hart toedraagt. Natuurlijk staat daarbij de gezondheid voorop. Maar ook op financieel en organisatorisch vlak willen wij de risico’s voor iedereen inperken.

Met het huidige verloop van de Corona-crisis en de onzekere tijd die we tegemoet gaan is het nog maar de vraag of we de huidige data (12,13 en 14 juni) voor de Stadsfeesten gaan halen. Er zijn simpelweg te veel onzekere factoren en de tijd is nog maar kort. Zelfs als er op 6 april besloten wordt dat de maatregelen afgezwakt worden blijft het nog onzeker. Want de reeds genomen maatregelen zullen niet ineens omgedraaid worden. Dit zal gefaseerd gebeuren, waarbij de kans groot is dat evenementen en andere grotere bijeenkomsten voorlopig nog verboden blijven. Daarnaast heeft de hele situatie in China ruim 3 maanden geduurd, daar zitten wij voorlopig nog niet aan. En ook daar zijn nog niet alle maatregelen opgeheven. Een zelfde situatie schetste onze minister president Rutte ook in zijn toespraak van afgelopen maandag.

Om duidelijkheid voor ons allemaal te verschaffen hebben wij besloten om de Stadsfeesten voor 2020 te annuleren. Dit hebben wij gedaan ná overleg met de gemeente, veiligheidsregio en een aantal grotere deelnemers van de Stadsfeesten. We hebben nog overwogen om te verplaatsen naar een datum na de zomervakantie. Maar we realiseren ons dat alles nog erg onzeker is en dat we hiermee een extra druk leggen op o.a. gemeente, hulpdiensten en andere veiligheidsdiensten. Wij vinden dit gezien de omstandigheden niet verantwoordelijk en willen iedereen die momenteel keihard aan het werk is om de crisis te bezweren dan ook alle ruimte geven om hun werk te doen.

Wij hopen dat we iedereen via deze weg voldoende geïnformeerd hebben.

Mochten er nog vragen zijn, mail ons dan via info@stadsfeestenmiddelburg.nl of stuur een bericht via onze social media kanalen.

Wij zullen jullie bij eventuele tussentijdse ontwikkelingen op de hoogte stellen.

Wij wensen iedereen veel gezondheid, sterkte en wijsheid toe om deze moeilijke periode door te komen!

 

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Ook Middelburgs Abdij Bier Festival geannuleerd door coronacrisis
Ook Middelburgs Abdij Bier Festival geannuleerd door coronacrisis

Helaas, ook geen Middelburgs Abdij Bier Festival dit jaar. We kunnen zo zachtjes alle evenementen tot aan juli wel afschrijven 🙁 De organisatie schrijft: Beste lezer, Ons naderende ‘Nieuw-Zeeuws’ Abdij […]

20 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Preview: de heropening van SoLow Middelburg aan Lange Delft 12
Preview: de heropening van SoLow Middelburg aan Lange Delft 12

De Lange Delft was helemaal leeg, tegen zessen vanavond, maar op nummer 12 was er nog volop beweging. Dat zal nu nog steeds wel zo zijn, want het team van […]

20 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Heel Middelburg klust
Heel Middelburg klust

Misschien heb je er deze week ook iets over gelezen: door de coronacrisis hebben veel mensen nu een andere agenda en wordt vrijgekomen tijd door zowel particulieren als bedrijven benut […]

20 mrt 2020