Geplaatst op 26 april 2016

Corry en Louis zijn De Stad

Zij zijn De Stad! Wie kent Corry Filius en Louis Filius nu niet? Louis drumt al een jaartje of 50 in allerlei Walcherse bands, Corry is geboren in de verdwenen Teerpakhuizenstraat en woont al haar hele leven in ons mooie stadje.

Gisteren gingen we even om de koffie, uhm bier, bij dit sympathieke stel en hadden al snel in de smiezen dat ze albums vol prachtige foto’s hebben, vooral van al die keren dat Louis optrad met zijn bands, in Middelburg en Vlissingen. Louis gaat de komende maanden een selectie uit die foto’s maken en zal ze voor ons scannen.

We kregen nu als voorschot alvast een kleine collectie oude foto’s. Dat is een beetje een allegaartje, maar o zo leuk:

Op de eerste foto Corry en Louis op de Pottenmarkt, in de jaren 80. Dan drie foto’s van de Bata in de Lange Delft in Middelburg, in 1970, met behalve Corry ook de toenmalige eigenaar, wijlen meneer Daamen. En wat te denken van de foto van Dansschool Meeuse, die jaren in de Nieuwstraat zat? Corry wist nog goed hoe streng de leraar was, en hoe hij leerlingen gewoon van de grond tilde, tijdens het zwieren. En dan een foto van de vader van Corry, Jan Platschorre, met zijn vrachtwagen. De foto is genomen in Middelburg, maar we zijn er nog niet uit waar. Wie ziet het?

Vervolgens een foto van de Sandenburgh, in 1964. Wie ziet er nog bekende gezichten? Corry vertelde dat haar kleuterschool vroeger in de Vlasmarkt zat. Voor onze tijd beste mensen, voor onze tijd.

Tot slot drie foto’s uit de tijd dat Corry majorette was bij Juliana Drum & Bugle Corps. De foto’s zijn genomen in 1972, in de Schouwburg, en op Plein 1940, waar het gezelschap lang op een touringcar zat te wachten.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg