Geplaatst op 13 juni 2016

Cosmo heet voortaan Perfect Hairstyling

Hé, wat? Is Cosmo Hairstyling nu opeens verdwenen uit de Zusterstraat, na al die jaren? Geen gekke vraag, want de zaak heet sinds een paar weken opeens Perfect Hairstyling.

Nu weten wij niet beter dat op die locatie een kapperszaak zit. De Cosmo zat er begin jaren 90 al, daarvoor was het Studio Roland. Maar we waren er zelf nog nooit binnen geweest. Maar toen we afgelopen vrijdag gingen informeren of de zaak misschien een nieuwe eigenaar heeft bleek het toch iets genuanceerder te liggen. We troffen daar eigenaresse Henny de Groot, die ons uitlegde dat zij al jaren in de zaak werkt en Cosmo acht jaar geleden overnam, als onderdeel van de landelijke keten die Cosmo Hairstyling is. In april is Henny echter zelfstandig verder gegaan, onder de nieuwe naam Perfect Hairstyling.

Is er daarmee veel veranderd? Dat valt mee. De zaak heeft behalve een nieuwe naam ook een nieuwe look, maar alle medewerkers zijn gebleven. De prijzen zijn wat gezakt maar, vulde Henny meteen aan, de kwaliteit blijft hetzelfde. Het nieuwtje zit ‘m dan dus vooral in de verzelfstandiging van de zaak.

Maar het was leuk om even kennis te maken met Henny en haar medewerkers. In Perfect hangt een gemoedelijk sfeertje. Niemand deed moeilijk over het feit dat wij een paar foto’s namen (integendeel zelfs). De een zat lekker aan een kopje thee, de ander was verdiept in een tijdschrift. Geen muziek of andere fratsen in de zaak, maar iedereen keuvelde wel lekker met elkaar.

Van Henny leerden we zo toch weer het een en ander over de Middelburgse kapperswereld (die zo groot is dat we er soms een beetje mee worstelen). Met de Roland van de oude salon (Roland de Wit) heeft Henny nog regelmatig contact. Roland begon in 1983 en hield het 18 jaar vol. Hij is nog steeds eigenaar van het pand. Voor Roland zat Kapper Bos op die locatie. Dat is dus van voor onze tijd, althans: dat herinneren we ons niet meer. T.z.t. zullen we ook nog wel eens in die geschiedenis duiken. Voor nu stellen we vast dat er geen nieuwe zaak is. En toch ook weer wel. Perfect!Meer verhalen over Perfect Hairstyling

Terug in de Middelburgse tijd met oud-kapper Roland de Wit

Het komt niet zo gek vaak voor, maar zo nu en dan schrijven we over ondernemers die we nog nooit hebben ontmoet. Over Roland de Wit schreven we in het…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg