Ooh, wat is het toch lekker om trots te zijn. We kunnen bijna niet wachten tot we hier kunnen gillen dat de 8000e fan een feit is, en we hebben ook steeds zin om te verkondigen dat die eerste post over De Bloemenman van de stad wel 42.000 mensen bereikte. Dat was een uitschieter, zeker. Maar als je erover nadenkt is het echt enorm, buitengewoon. Wij gaan er nog net niet van kronkelen in ieder geval.
Maar lieve mensen, soms zijn we wel een beetje geobsedeerd door al die cijfertjes, en ze zeggen eigenlijk niks. Het zijn de statistieken die Facebook genereert. En Facebook wil niks lievers dan dat we betalen voor aandacht en reacties. Dat werkt ook echt. Veel bedrijven en organisaties betalen Facebook, om in beeld te komen. Als ze dat doen komen er gewoon meer duimpjes, zo simpel is dat.
Maar wij betalen niet. Tegelijkertijd zijn we wel heel blij met iedere like voor de pagina, voor afzonderlijke berichten en foto’s, maar ook met iedere reactie. Waarom? Omdat de pagina daardoor vaker in beeld komt, bij meer mensen. Dat leidt er soms ook toe dat mensen kiezen voor de optie ‘alles verbergen’, maar het leidt nog veel vaker tot nieuwe mensen die kennismaken met Wij zijn De Stad. Daar zijn we heel blij mee.
Tegenwoordig bereik je bij Facebook, als pagina, nog maar 2% van de mensen die je pagina ooit een duimpje gaven. Het is niet anders. Maar dat verandert door likes, reacties, deelacties en wat dies meer zij. We willen maar zeggen: als je Wij zijn De Stad waardeert kun je die pagina ook een prominentere plek geven in je tijdlijn. Zie https://www.facebook.com/help/335291769884272. Elke duim, reactie of deelactie helpt ook.
Niet iedereen weet dat, daarom zeggen we het toch nog maar eens. Omdat we daar heel blij mee zijn. Omdat het nu eenmaal zo werkt bij Facebook. Als je ons wilt steunen, dan kun je dat het beste doen met een paar klikjes. Onbetaalbaar, zouden we haast zeggen!
Foto 1910: Geheugen van Nederland.