Geplaatst op 28 mei 2020

De achterkant van De Stad: het gangetje tussen de Heren- en Sint Janstraat in Middelburg

We hebben ons er al lang bij neergelegd dat er talloze plekjes in de Middelburgse binnenstad zijn die we nog niet kennen. Soms is het logisch, bijvoorbeeld als het gaat om tuinen die je alleen via de bijbehorende woningen kunt betreden, maar het wordt gekker als het gaat om vrij toegankelijke straatjes, gangetjes of pleintjes.

Gisteren werden we, bij toeval geattendeerd op een gangetje in de laatste categorie. We waren op pad met Michel van de Linde, voor een leuk project dat aanstaande zondag een brug gaat slaan tussen Middelburg en Vlissingen. Daar komen we zeer binnenkort op terug. Maar onderweg van A naar B liepen we op de Vismarkt Geoffrey Henderikse van Sint John en Juste Wijnkoperij tegen het lijf, die vertelde over het gangetje dat tussen de Herenstraat en de Sint Janstraat ligt. Via een zijdeur van zijn prachtige tuin nam hij ons even mee.

Het ging allemaal erg snel, omdat we ergens anders werden verwacht, maar het was prachtig om te zien. Ter plekke bedachten we dat de Synagoge in de Herenstraat ook nog steeds op onze wensenlijst staat. Nu ja, de achterkant ervan hebben wel alvast gezien.

Het filmpje kun je bekijken op YouTube.

Zie ook:

wijzijndestad.com/tag/achterkant-van-de-stad/

middelburgdronk.nl/wiki/Gangen

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-wijnkoperij-juste-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/een-zeer-tijdelijke-winkel-aan-sint-janstraat-27/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg