Geplaatst op 03 december 2016

De ambulance van Lou Annot

Jan-Willem Antheunisse en zijn broer Johan gaan weer op toernee. Dan weet je dat er weer dingen gaan gebeuren, die bol staan van de mooie Middelburgse verhalen. Daar komen we binnenkort uiteraard op terug, maar deze foto’s uit de mailwisselingen delen we nu alvast graag. JW schreef:

“In onze speurtocht naar verhalen over Huurdersliefenleed belandde ik bij Henk van Helleman in de Oude Werfstraat. Uit zijn albums het volgende. Een oom van hem was Lou Annot. Lou was een soort manusje van alles in het Middelburgse Gasthuis. Hij woonde in een dienstwoning aan het Noordbolwerk.

In de jaren ‘20 en ‘30 was hij huismeester, telefonist maar ook de man van de ambulancedienst. Toen luchtbanden nog niet in zwang waren had zijn ambulance grote wielen. Dat maakte het rijden met een zieke over kleine oneffenheden in het wegdek wat comfortabeler! Na de introductie van de luchtbanden werd het formaat van de wielen veel kleiner.

De foto van de bakfiets van Bakkerij Rotte komt van mevrouw Jeras. Piet Rotte had in de jaren ‘50 een bakkerij op de Varkensmarkt en was dagelijks de hofleverancier van brood bij de militaire kazerne aan de Zuidsingel. De voorste bakfietsbestuurder is Aarnout Jeras, de andere bezorger is tot nu toe onbekend.
Op de plek van de foto bevindt zich nu de Bouwput.”

Prachtig toch?


Delen op