array(1) {
  [0]=>
  int(22797)
}

De Babb’s Sunday Sessions in Café Ut Babbelaertje in Middelburg

Vanavond wordt in Cafe Ut Babbelaertje de derde editie van Babb’s Sunday Sessions gehouden, deze keer met Stan Verbraak, de vroegere zanger van o.a. Helloïse en Highway Chile.

 

Nu zijn we er na vier jaar wel aan gewend dat Lou Traas veel muzikanten naar Middelburg haalt. Toen het café nog niet zo lang open was schreef ik al eens over de golf van Nederlandse artiesten die toen optrad op de Vlasmarkt, en vorig jaar beleefden we een bijzonder weekend toen reggae-ster Eek-A-Mouse in Middelburg was. Maar met die recentere zondagsessies’ is iets bijzonders aan de hand. Die worden niet georganiseerd door Lou zelf, maar door Renaldo Tuhuleruw en zijn vriendin Emy Jilleba. Emy ken ik al heel wat jaartjes, maar Renaldo had ik nog nooit ontmoet, althans niet bewust. Hoog tijd om even kennis te maken dus!

 

Afgelopen donderdag troffen we elkaar, uiteraard in het café. Renaldo vertelde over de bands waarin hij speelt en speelde (van Starlight tot de CIA coverband) en over hoe hij als puber moest kiezen tussen voetbal en muziek en toen koos voor dat laatste. Hij is een muzikant in hart en nieren én hij is dol op jammen. Daar zijn de Babb’s Sunday Sessions een uitvloeisel van.

 

Renaldo legde uit dat deze sessies wel een heel anders zijn dan de sessies die we allemaal kennen. Om te beginnen zijn er twee podia in Ut Babbelaertje, voorin en achterin. En er zijn maar liefst 25 muzikanten die zich van te voren al hebben aangemeld, en waarvoor Emy en Renaldo al een heel schema hebben gemaakt. De meeste van die muzikanten zijn lokale, maar Lou zorgt ervoor dat er ook mensen bij zijn die (inter-) nationaal hun sporen hebben verdiend. Bij de eerste twee sessies waren Pieter Both (Beef!) en Monique Klemann (Loïs Lane) van de partij, vanavond dus Stan Verbraak.

 

Van Emy kreeg ik ook de playlist mee en hoewel ik niet voor anderen kan spreken weet ik wel bijna zeker dat iedereen een groot deel van de songs kan meezingen. Veel (rock-) hits uit de jaren 60 en 70, maar ook popliedjes uit de jaren 80 en 90. Van de Stones tot De Dijk, van Melissa Etheridge tot The Cranberries. Ik tel maar bijna 50 songs maar liefst, die zullen worden uitgevoerd door héél veel bekende gezichten. Op de videopagina van Babb’s krijg je een indruk van de vorige avond.

Check it out!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zie ginds komt de bakfiets...
Zie ginds komt de bakfiets…

Een tip voor de liefhebbers: radiozender 100% NL deelt deze weken iedere dag gratis chocoladeletters uit in Nederland. De voorwaarde voor deelname is dat je de app van de zender […]

28 nov 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Jazeker! Ook De Hypotheker sluit zich aan bij de VOM
Jazeker! Ook De Hypotheker sluit zich aan bij de VOM

Jazeker! Vliegen boven het Zeeuwse land! Dat we een stukje over De Hypotheker Middelburg & Vlissingen, die zich onlangs ook hebben aangesloten bij de VOM en Wij zijn De Stad, […]

28 nov 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn het Winterwonder
Wij zijn het Winterwonder

We blijven glimlachen. Waar zouden we zijn zonder humor? #wijzijnhetwinterwonder #wintertwist

28 nov 2017