Geplaatst op 26 januari 2016

De bomen op de Loskade worden gekapt

We vroegen het ons in september al af (zie wijzijndestad.com/2015/09/27/14658): moeten de bomen op de Loskade werkelijk gekapt worden? We gaven toen ook al aan dat we er te weinig van weten om er goed over te kunnen oordelen.

Gisteren besloot de Gemeenteraad uiteindelijk toch om de bomen te kappen. Dat vonden we reden genoeg om er vandaag nog een paar stemmige kiekjes van te maken, vanuit de gedachte ‘nu kan het nog’. Eenmaal ter plekke zagen we een oudere dame die op haar balkon een boek lag te lezen in het zonnetje. We vroegen haar wat zij er van vond. “Belachelijk! Hier voor de deur struikelt nooit iemand hoor”.

En juist op dat moment kwamen wethouder Arjan Beekman en wijkmanager Karel van de Beek aanlopen. Dat was uiteraard een mooi moment om kennis te maken en eens bij insiders te informeren waarom er toch werd gekozen voor kap.

De wethouder had geen moeite met die vraag, integendeel zelfs. In woord en gebaar verhaalde hij over de twee methodes om de worteloverlast aan te pakken. Die van de tegenstanders is volgens hem ook heel goed mogelijk, maar omslachtiger en duurder. Dan moet uiteindelijk heel de straat in dat gebied open. Dat is nu niet het geval.

Waarschijnlijk zou een tegenstander iets anders verteld hebben, maar we moeten toegeven dat we het -als leken- een overtuigend betoog vonden. We grapten dat we nu wel snapten dat hij ooit politicus was geworden. En we geloofden hem en Karel ook wel toen ze zeiden dat niemand in het gemeentehuis graag bomen kapt.

Maar goed: ondanks het verhaal blijft het triest dat er bomen moeten verdwijnen. Laten we dan maar hopen dat er héle mooie voor terugkomen. #zijmakendestad

Tags:

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg