array(1) {
  [0]=>
  int(10091)
}

De Digitale Werkplaats van Google komt naar Middelburg in november

Ok, het persbericht is wat ronkend, maar interessant is het wel, denken we. Voor bepaalde doelgroepen dan toch.

Op maandag 18 november a.s. opent Google Nederland, in samenwerking met de Gemeente Middelburg, de deuren van de Digitale Werkplaats in Middelburg, voor het stadhuis op de Markt.

De werkplaats is de hele week in de stad en verzorgt dan allerlei gratis cursussen voor ondernemers en studenten. We pakken even de eerste vijf ter illustratie:

– Basis online marketingstrategie
– Workshop: Basis introductie in online adverteren
– Workshop: hoe profileer je jezelf online als ZZP’er
– Workshop: het opzetten van en het meten in Analytics
– Workshop: basis introductie in online vindbaarheid en conversie

Interessant toch? Op https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats/f2f… kun je er meer over lezen, en jezelf aanmelden.

En vooruit, toch ook even het persbericht voor de volledigheid:

Amsterdam, 7 oktober 2019. – Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 18 november a.s. zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang MIddelburg aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van hun bedrijf, online veiligheid en het analyseren van hun website.

135.000 ondernemers en studenten getraind

Voor MKB’ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15% online, terwijl 82% van de consumenten online koopt (bron: DESI 2018). Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Google geeft ook in andere landen trainingen aan ondernemers, studenten en werkzoekenden. Zo hebben inmiddels al meer dan 5 miljoen Europeanen de trainingen gevolgd.

Digitale vaardigheden sleutel tot succes

Wethouder economische zaken Johan Aalberts: “We leven in een snel veranderende wereld. Digitale vaardigheden zijn van groot belang om mee te kunnen doen in onze huidige én toekomstige samenleving. Het benutten van deze vaardigheden vormt een sleutel tot persoonlijk en zakelijk succes. Ik ben daarom trots dat Middelburgse studenten en ondernemers getraind worden in het verder ontwikkelen van die vaardigheden in de Digitale Werkplaats!”

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met onze Digitale Werkplaats, waaraan al zo’n 135.000 Nederlanders hebben deelgenomen. Door met de bus het land in te trekken, willen we nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Er worden dagelijks verschillende trainingen in Middelburg gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via g.co/gratisworkshops.

Officieel NIMA certificaat voor online training

De Digitale Werkplaats bezoekt in het najaar verschillende plaatsen in het land. Daarnaast biedt Google ook een online programma met trainingen. Wie alle 26 onderwerpen afrondt en de testvragen correct beantwoord ontvangt een certificaat dat onderschreven wordt door IAB Europe, Open University en NIMA.

Foto: Tangi Bertin op https://www.flickr.com/photos/tangi_bertin/5109080982

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Pepernotenfabriek toch weer terug in Middelburg
De Pepernotenfabriek toch weer terug in Middelburg

Jaaa! Van Delft De Pepernotenfabriek is toch weer terug! De zaak zal vrijdag of zaterdag heropenen in de Lange Delft, en wel op nummer 117, in het pand waar voorheen Witteveen zat. […]

8 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal #Middelburg op Instagram, september 2019
#Middelburg op Instagram, september 2019

“There comes a time when autumn asks, What have you been doing all summer?”   #Middelburg op Instagram in september!   De beelden werden gemaakt of gedeeld door de volgende […]

9 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De vloeibare commissie van Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars
De vloeibare commissie van Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars

Humor! Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars I Taxateurs liet vandaag een tasje bij ons bezorgen inclusief een begeleidende brief. “Hartelijk dank voor het adverteren op sociale media van het verkochte winkelpand Pottenmarkt 5-7 in […]

10 okt 2019