Geplaatst op 16 mei 2017

De Drvkkery is verkocht, maar Dick en Anja zijn nog lang niet klaar

Het is echt niet zo dat we het niet willen hoor, maar gek genoeg hebben we hier op Wij zijn De Stad nog helemaal niet zo veel aandacht besteed aan de ondernemers die de VOM besturen. Neem nu voorzitter Dick Anbeek, die samen met Anja de Groene ook de directie vormt van De Drvkkery: daar hadden we toch al lang een uitgebreid artikel aan moeten wijden? Nou niet dus: Dick is er helemaal niet zo happig op, om op de voorgrond te treden. Dan gaan wij op ons beurt natuurlijk ook niet lopen zeuren. Dat zou nog wel eens goedkomen.

Maar nu is er toch echt geen ontkomen aan. Na een fijne vakantieweek heeft Dick gisteren alle medewerkers van De Drvkkery ingelicht over het feit dat de winkel is verkocht aan Jan de Vlieger, directeur van uitgeverij Skandalon. Daar hebben we vanmiddag met hem over gekletst in de brasserie van de zaak. Helemaal onverwacht kwam de verkoop niet, want Dick en Anja waren al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger, maar tegelijkertijd is dit echt wel een ding. De Drvkkery is een van de paradepaardjes van de Middelburgse middenstand en ook nog steeds een van de toonaangevende boekenwinkels van Nederland. Zo’n naderend afscheid is dan niet niks.

Maar uit dat gesprekje vanmiddag maakten we al op dat we het misschien helemaal niet moeten zien als afscheid. Dat paradepaard wordt dan misschien wel overgedragen, maar Dick en Anja zijn zeker nog niet van plan om op hun lauweren te gaan rusten. Ze blijven betrokken bij de Kloveniersdoelen van dochter Maartje Anbeek en er lonken nog allerlei (onbezoldigde) functies. Misschien gaat Dick nog wel iets doen in het nationale boekenvak, of bij Vv Zeelandia Middelburg. De tijd zal het leren.

Dat neemt niet weg dat we nog steeds graag eens een mooi portret van de winkel en beide eigenaars zouden maken. Liefst met heel veel oud beeldmateriaal. Welnu: het goede nieuws is dat Dick daar vanmiddag mee heeft ingestemd. Hij heeft nog dozen vol oude foto’s staan, ook van de begintijd aan de Nieuwe Burg, waar hij hele goede herinneringen aan bewaart. Hij begon vanmiddag al een beetje met vertellen. In oktober heeft hij alle tijd om dat een goed uit te zoeken en deelt hij de vondsten graag met ons. Kunnen wij ondertussen eens wat andere mensen gaan polsen, over de betekenis van Dick en Anja voor de stad. Daarom laten we het hier nu even bij en beperken we ons tot een felicitatie. Bij dezen!

Meer lezen:

www.omroepzeeland.nl/nieuws/2017-05-15/1117851/drvkkery-krijgt-nieuwe-eigenaar

www.pzc.nl/walcheren/nieuwe-eigenaar-voor-boekhandel-de-drvkkery-in-middelburg~a6f63531/

boekblad.nl (2 nieuwsberichten achter een betaalmuur)

www.trouw.nl/home/uitgever-klinkt-veel-chiquer-dan-dominee-uitgever~af09b5ac/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg