array(4) {
  [0]=>
  int(12619)
  [1]=>
  int(12620)
  [2]=>
  int(12621)
  [3]=>
  int(12622)
}

De eerste beelden van de toekomstige Albert Heijn in Middelburg Centrum

Vorige week werden we, heel netjes, gebeld door ASR Real Estate, dat is de eigenaar van het pand aan de Pottenbakkersingel waar Albert Heijn Middelburg-Centrum is gevestigd. Vandaag was er een bijeenkomst voor ondernemers en omwonenden, wij worden een dezer dagen ook bijgepraat en/of rondgeleid.

Het was de intentie dat even af te wachten, maar nu zien we dat er een nieuwe pagina in de lucht is: Winkelcentrum Middelburg. Daar zie je de eerste beelden van de plannen. Dan kan er van geduld even geen sprake meer zijn

De beelden delen we alvast. Het ziet er namelijk super uit!

** Update 23 mei 2019 **

We hebben het persbericht gisteren ook ontvangen:

Utrecht, 23 mei 2019 – a.s.r. real estate start medio juni de grootschalige renovatie van het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m² aan winkels en ondergelegen parkeergarage wordt toekomstbestendig gemaakt. Gedurende de verbouwing van ongeveer een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Ook na de renovatie blijft het een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. De meeste huidige huurders, zoals Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action, de Schoenmaker en ’t Smoske blijven in het winkelcentrum. Daarnaast is er ruimte gecreëerd voor enkele nieuwe winkels. Het winkelcentrum is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Nadja Bressers, assetmanager retail a.s.r. real estate: “Het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel (voormalig Trefcenter) is een belangrijk winkelcentrum in Middelburg. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen maar ook als startpunt van een bezoek aan de binnenstad. Het winkelcentrum dateert uit de jaren ’70 en is inmiddels esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. We gaan het gemak van boodschappen doen sterk verbeteren en ook de route naar de binnenstad wordt logischer. De (regionale) bezoeker en toerist wordt daardoor meer verleid om bijvoorbeeld het terrasje in de binnenstad te combineren met functionele aankopen in het vernieuwde winkelcentrum.”

Architect Michael Noordam van Vocus: ”Het ontwerp bevat gerichte en slimme maatregelen die het gebouw zowel toekomstbestendig als aantrekkelijk en uitnodigend maken voor de bezoeker. Een voorbeeld is de lichtstraat: deze zorgt voor veel natuurlijk daglicht wat het comfort vergroot voor de bezoeker en tegelijkertijd de energievraag verlaagt doordat minder kunstlicht benodigd is. Verder sluit de keuze van materialen mooi aan op de omgeving. De verblijfskwaliteit in en rondom het gebouw wordt enorm verbeterd en ik denk dat we hiermee een positieve bijdrage leveren aan de binnenstad van Middelburg!”

Van binnen en van buiten een geheel nieuw uiterlijk

De twee entreezijdes worden vergroot met transparante glazen puien en het dak en de gevels worden hoogwaardig geïsoleerd. De entree aan de kant van de binnenstad komt tegenover de brug te liggen. De entreehal aan de kant van het parkeerterrein en de parkeergarage krijgt ‘tapis roulants’ (elektrische rolpaden). Dit verbetert de bereikbaarheid en vergroot het gemak voor de consument. Ook krijgt de parkeergarage een cosmetische make-over met een nieuwe indeling. Intern worden de winkelpuien vernieuwd en komt er behalve zuinige LED-verlichting ook daglichttoetreding via het plafond. De indeling van het winkelcentrum wordt verbeterd, zodat alle winkelunits aan de passage gesitueerd zijn. Bezoekers kunnen na het parkeren van hun auto gemakkelijk langs alle winkels naar de brug richting de binnenstad lopen en vice versa.

De herontwikkeling wordt begeleid door INSPIRE Real Estate. De verbouwing wordt uitgevoerd door Ban Bouw.

Over a.s.r. real estate

a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren en agrarische grond. Voor professionele beleggers beheert zij vijf Nederlandse vastgoedfondsen en individueel vermogensbeheermandaten voor (inter)nationaal vastgoed. a.s.r. real estate richt zich op de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn en is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.

Gerelateerd:

Foto’s van Trefcenter Middelburg, uit 1987

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg door de ogen van Urban Sketchers
Middelburg door de ogen van Urban Sketchers

Heus, soms gebeurt het gewoon, dat leuke dingen die zich onder onze neuzen afspelen ons volkomen ontgaan. Tot deze week hadden we nog nooit gehoord van ‘Urban Sketching’. We wisten […]

23 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Aanschuiven bij cursisten van Taalhuis Walcheren
Aanschuiven bij cursisten van Taalhuis Walcheren

Wat leuk! Gisteren troffen we op het terras van Sint John, op de Vismarkt in Middelburg, een groep studenten van Taalhuis Walcheren. Samen met docente Corine werd, onder het genot van […]

24 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal 'De filmkeuze van' Cinema Middelburg straalt in Cannes
‘De filmkeuze van’ Cinema Middelburg straalt in Cannes

Over bijzondere vormen van stadspromotie gesproken! Afgelopen zondag was Simon Blaas, de directeur van Cinema Middelburg, te gast op het Festival de Cannes, dat morgen wordt afgesloten. Simon was daar […]

24 mei 2019