Geplaatst op 04 januari 2018

De eerste contouren van Bèta Campus Zeeland in Middelburg

Stevig briesje! Gisteren stonden we even stil bij de aan flarden gewaaide banieren van Middelburg Winterstad. Daarbij viel ons oog voor het eerst op de gevelletters van HZ University of Applied Sciences. Die zijn geen verrassing meer natuurlijk, maar we moeten er nog wel een beetje aan wennen. Ondanks het feit dat de HZ een Zeeuws instituut is, associëren we de opleiding nu vooral nog met Vlissingen.

Maar het gaat toch echt gebeuren allemaal hoor. Als het goed is wordt het gebouw in februari opgeleverd en gaan er proefcolleges gegeven worden vanaf april. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan de ontwikkeling van Campus Zeeland. De site van dat initiatief (www.campuszeeland.nl) ligt nu even plat, maar via Google Cache kun je toch allerlei dingetjes lezen. We hoorden waaien dat er al flinke bedragen aan financiële ondersteuning zijn binnengesleept. Op de site van Provincie Zeeland kun je terecht voor wat achtergrondinformatie. Op de site van Gemeente Middelburg ook nog een document, getiteld ‘Economische impact Bèta College & Delta Academy’.

Ondertussen is HZ Bouwkunde al neergestreken in Middelburg, bij de silo van Rothuizen Architecten aan de Kleverskerkseweg. Toen we vorige maand vertrokken bij Voedselbank Walcheren zagen we juist de bekende gezichten van Ben Westenburger en Bernard Vercouteren van den Berge, die met een grote groep studenten naar het bijgebouw liepen. We mochten even een kijkje nemen bij de presentatie die daar werd gegeven.

Reken er maar op dat je dit soort beelden straks nog vaker gaat zien in onze stad. De Delta Academy komt er ook aan en via de site van de Provincie lezen we dat er ook al gelden zijn vrijgemaakt voor de Bèta-ontwikkelingen bij University College Roosevelt. Met de verbouwing van ’t Smoske, naast het gebouw aan het Groene Woud, is ook al een begin gemaakt. Nu die woningen aan de Kanaalweg nog.

Wij zijn De Studentenstad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/hz-bouwkunde-komt-naar-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/123-nieuwe-woningen-voor-studenten-aan-de-kanaalweg-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/kunstuitleen-walcheren-van-vlissingen-naar-middelburg/

Eerdere items bij Omroep Zeeland:

www.omroepzeeland.nl/nieuws/100957/Eerste-dependance-van-HZ-in-Middelburg-in-aanbouw

www.omroepzeeland.nl/nieuws/81014/Miljoeneninvestering-HZ-in-hoger-beroepsonderwijs

www.omroepzeeland.nl/nieuws/96662/HZ-en-UCR-zetten-stap-richting-beta-college

Filmpje HZ Bouwkunde in Middelburg:


Delen op