array(1) {
  [0]=>
  int(16366)
}

De eerste data van Middelburg Winterstad…mét Reuzenrad

Serieus? Gaan we half oktober al beginnen over Middelburg Winterstad en Zeeland houdt van schaatsen? Toch maar wel, want achter de schermen krijgen we al regelmatig vragen van mensen die bezig zijn met de planning voor de kerstvakantie. En de voorbereidingen zijn hier en daar al in volle gang. We slaan de herfst dus maar gewoon over. We spraken zojuist Patrick Gabrielse van de ijsbaan. Die had al behoorlijk veel nieuws:

* Op 23 november start de opbouw van de ijsbaan. Die gaat op 28 november open. De officiële start van Winterstad is 1 december.

* De horeca mag vanaf die week in principe ook gaan bouwen aan de winterterrassen en de tenten. De verwachting is dat veel zaken dat ook zullen doen. Dit jaar mogelijk meer zaken dan in voorgaande jaren. Brasserie De Huifkar Middelburg doet ook mee en buurtjes Markt 21 mogelijk ook.

* Een hele leuke aanvulling: van 21 t/m 30 december staat achter de ijsbaan een reuzenrad. Dat is hetzelfde rad dat ook op City of Dance weekend stond. Alle horecazaken die dat willen kunnen kortingsmuntjes voor hun klanten krijgen, dan is een ritje niet 4 maar 3 euro.

* De ijsbaan wordt ook 50 vierkante meter groter dan voorheen. Die extra meters worden benut voor uitbreiding van de curlingbaan, die naar de schaduwkant van de Markt wordt verplaatst. Die baan wordt nu ook overdekt en wordt overdag gebruikt als krabbelbaantje voor de allerkleinsten.

* Er zijn ook weer allerlei evenementen. Uiteraard weer de grote ontmoetingsdag met ‘Wij zijn het kerstpakket’, op 14 december (zie https://wijzijndestad.com/verhalen/wij-zijn-het-kerstpakket/).

* Op 15 december is er een grote spektakeldag vanuit de KNSB, omdat de Middelburgse ijsbaan een zogenoemde A-Baan is (een van de 10 in Nederland). Met Croky-ijsbikes, een kok die bekend is van TV, de instructiestoel van Sven Kramer en nog veel meer.

* Op 17 december is er een ontmoetingsdag voor bewoners van alle Middelburgse huizen van SVRZ. Op 23 december een Silent Ice Disco.

* In de week na de kerstvakantie is er nog een ijssportweek, met heel veel clinics, van kunstrijden tot shorttrack.

En er gebeuren uiteraard niet alleen dingen op de Markt. Dáár gaan we in de komende weken vast ook nog meer van horen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal #Middelburg op Instagram, september-oktober 2018
#Middelburg op Instagram, september-oktober 2018

#Middelburg op Instagram in september en oktober. Normaal gesproken ga je dan uit van herfstbeelden, met gevallen bladeren, grauwe luchten en stormachtige taferelen. Niet in 2018. Voor de vorm hebben […]

19 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Geopend in Middelburg: de pizzeria van Silvy's gusti e sapori
Geopend in Middelburg: de pizzeria van Silvy’s gusti e sapori

De nieuwe pizzeria van Silvy’s gusti e sapori is geopend aan Lange Noordstraat 6! Dat vonden wij een hele goede reden om vandaag meteen twee pizza’s te bestellen. Deze eerste […]

19 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Over de Middelburgse agenda, dit weekend en in de komende weken
Over de Middelburgse agenda, dit weekend en in de komende weken

Hanzel Trompet zei het gisteren tussen neus en lippen door: “in Middelburg worden jaarlijks 35 festivals en andere grote evenementen georganiseerd.” Dat hebben we nog niet nageteld, maar we geloven […]

20 okt 2018