Geplaatst op 04 april 2019

De familie Heyse even terug in Hotel De Sprenck

Het zijn soms kleine dingen waar we vrolijk van worden. Eind van de ochtend kregen we een berichtje van Patricia Wortelboer, van Hotel de Sprenck. Ze schreef dat er kleinkinderen van de familie Boogaert op bezoek zijn, de oorspronkelijke bewoners van het pand. Of we misschien even aan wilden schuiven voor een bakje koffie? Nou en of!

Tijd voor een uitgebreid interview was er niet, maar in die twintig minuten hoorden we al wel dat kleindochter Anne-Marie Heyse zich nog vrij veel kan herinneren van de jaren 30 en 40. Ook over het huis en het gezinsleven van toen wist ze nog van alles te vertellen. En passant leerden we zelfs nog dat mevrouw Heyse op dansles zat in een zaaltje boven de voormalige Electrobioscoop op de Markt. Zulke leuke details zijn dat!

Binnenkort mogen we een bouwkundig rapport vol feiten over het pand lenen, waar mogelijk ook weer foto’s in staan die we nog niet hebben verzameld op de website van Middelburg Dronk. We hopen binnenkort uitgebreider in de geschiedenis te duiken. En misschien ook wel in die van het pand naast De Sprenck, Olmenweide. Daar weten we nog niets van, maar daar woonde broer Jan dan weer met zijn vrouw, in het verleden.

Maar heerlijk om even te praten met een vrouw die al 13 jaar in Bussum woont, maar daar nog steeds de PZC laat bezorgen om bij te blijven. Eens een Zeeuwse….

Bedankt Patricia!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/vanaf-augustus-2017-aan-de-seissingel-in-middelburg-hotel-de-sprenck/

Historische foto’s: Beeldbank Zeeuws Archief en Middelburgdronk.nl


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg