Geplaatst op 01 maart 2018

De Gemeente is De Stad deel 1: de buitendienst aan de Waldammeweg

We lopen al langer rond met het idee om regelmatig aandacht te besteden aan het werk van Gemeente Middelburg als organisatie. En dan bedoelen we niet het delen van persberichten, maar echt een kijkje achter de schermen, op de werkvloer. Een een uurtje mee met de mannen van groenbeheer, een keertje op bezoek bij een koffiejuffrouw of meekijken met de bodes, op een reguliere werkdag. We noemen maar iets.

Nu hebben we van dat voornemen eindelijk werk gemaakt. We zochten contact met onze oud-collega Maurice de Kok, die opzichter is bij de buitendienst van de gemeente en spraken vorige week met hem en Peetman Wisse, van de afdeling Communicatie, af in het stadskantoor. We moesten op voorhand immers wel weten wat er wel en niet mogelijk is.

Nu weten we dat. De Gemeente vindt het alleen maar leuk dat we achter de schermen willen kijken en geeft ons alle ruimte. Gisteren leidde Maurice ons daarom rond op het terrein van de buitendienst, officieel ‘Centrale Huisvesting Buitendienst Waldammeweg’ geheten, om ons een indruk te geven van de omvang en het takenpakket van die buitendienst.

In die twee uurtjes leerden we al heel veel. Als je erover nadenkt is het bizar, hoeveel gebouwen, installaties en evenementen tot de verantwoording van deze dienst horen. Van de luikjes van het oude stadhuis tot de sportzalen van de stad. Van de stemhokjes waarin wij straks mogen gaan stemmen tot de vuilnisbakken in het centrum. We keken onze ogen uit en moesten om de paar minuten lachen om de vele Middelburgse souvenirs die in de verschillende werkplaatsen aan de muur hangen. Dáár ligt dus dat oude kozijn van Molen De Hoop, of die lichtmast die ooit op de Markt stond. Dáár worden de kunstwerken van derden dus tijdelijk opgeslagen, als er nog geen bestemming voor is.

De meeste medewerkers waren ergens in de stad aan het werk, tijdens ons bezoekje, maar we spraken wel al twee monteurs, die daar het wagenpark onderhouden en er onder meer voor zorgen dat de strooiploeg ook echt kan gaan strooien. Zij lieten weten dat we van harte welkom zijn om een keer mee te kijken als ze aan het werk zijn. Tof! We hopen dat we er in 2018 nog regelmatig op terug mogen komen, en dat jullie dat net zo interessant vinden als wij zelf.

De Gemeente is De Stad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/malle-betje-de-beklimming-van-de-stadhuistoren-van-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/een-bezoekje-aan-de-parkeerkelders-van-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/lou-davidse-een-echte-middelburger/


Delen op