Geplaatst op 16 februari 2016

De gifbeker is nog niet leeg

Kijk, we roepen hier maar wat graag dat wij De Stad zijn, maar we zijn er nog lang niet hoor mensen, de gifbeker is helaas nog lang niet leeg. Vanmiddag bezochten we een paar leuke, florerende winkels, maar na een paar berichtjes en attenderingen moesten we helaas ook constateren dat er weer een aantal zaken zijn gesloten of dat binnenkort zullen doen. Beau & Diva Damesmode bijvoorbeeld, met een vestiging in zowel de Sint Janstraat als de Segeersstraat is failliet. Die zaken waren ooit zelfstandig, maar vielen sinds een paar jaar onder de keten Kennedy Fashion. Dat merk sneuvelde in januari.

Dolcis in de Lange Delft verdwijnt ook, althans wel in de huidige vorm. Er komt wel weer een nieuwe schoenenzaak, die eerst de oude voorraden van Dolcis zal verkopen. Welke naam de nieuwe zaak krijgt weten we nog niet. Wordt vervolgd.

Dat Mikaya Fashion sluit en alleen de vestiging in Goes open houdt, schreven we een paar maanden geleden al, maar dat ook Avalon in de Nieuwe Burg zal stoppen wisten we nog niet. Na 29 jaar in Middelburg verhuist ook Diana Padmos naar Goes.

We spraken er vanmiddag en eerder al met diverse ondernemers over: dat er zoveel ondernemers naar Goes verhuizen is natuurlijk geen toeval. De indruk van velen is dat die stad toch beter loopt en vriendelijker is. Dat mensen daar meer besteden, vooral als het gaat om kwaliteit.

Of Bevelanders nu echt meer uitgeven dan Walchenaren durven wij niet te zeggen, maar signalen zijn het natuurlijk wel. We moeten onze ogen niet sluiten voor dit soort dingen.

En we moeten ook vooral blijven praten over de huurprijzen van al die panden en over van die zaken als die, waar we gisteren over lazen op de pagina van Restaurant Peper & Zout. Creyf’s Uitzendbureau is ook vertrokken uit de Lange Noordstraat, maar houdt de huur nog een jaar aan, schijnbaar omdat er heel af en toe nog administratie op die locatie moet worden kunnen gevoerd. Maar het pand staat dus wel gewoon leeg, en er zijn zonder meer ondernemers die belangstelling hebben voor dat pand. Dat is toch doodzonde?

Hoe dan ook: de pijn is nog niet voorbij, en alleen wij met z’n allen kunnen daar iets aan doen. Want wij zijn De Stad. In dat opzicht dan in ieder geval toch wel.

Tags:

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg