Geplaatst op 28 februari 2018

De groothandel komt naar je toe: Foodyard on tour in Middelburg

Toen we gisteren Foodyard on Tour zagen inchecken bij Middelburg Winterstad dachten we even dat het ging om een reguliere foodtruck, hoe vreemd we dat ook vonden, op zo’n koude dag in februari.

Later op de Markt leerden we echter dat het om een veel grotere wagen ging. Zo’n echte truck dus, met oplegger. Die wagen is eigendom van Bidfood Nederland, een horecagroothandel met 16 vestigingen in Nederland, 350 vrachtwagens en 1700 medewerkers. Toch best gek dat wij nog nooit van het bedrijf hadden gehoord?

Eenmaal in de truck begrepen we dat het niet alleen aan ons lag. Tot vorig jaar heette Bidfood nog Deli XL. Die naam kenden we wél. Culinair adviseur Martijn Verschuur (“ik noem mezelf ook wel eens culinair chauffeur, want dat ben ik ook”) legde uit dat de truck zich richt op horecabedrijven door heel Nederland, door op en in vaste en mobiele locaties (de foodyards) te koken, proeven en experimenteren met koks en andere medewerkers van lokale horecabedrijven. Op het moment dat wij er waren stonden er horeca-ondernemers uit Kamperland: Ilja en Ad van Bistro Restaria Havenzicht.

Of er ook veel Middelburgse ondernemers zijn geweest durven we niet te zeggen, maar een ding weten we wel: wij hebben ons leermomentje weer mooi meegepakt. De groothandel komt naar je toe, tegenwoordig.

Meer hierover op:

foodyard.nl/over-foodyard

www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2016/9/deli-xl-opent-foodyard-in-amsterdam-101247741

www.bidfood.nl/over_bidfood/wie_we_zijn.jsp


Delen op