array(13) {
 [0]=>
 int(45720)
 [1]=>
 int(45715)
 [2]=>
 int(45724)
 [3]=>
 int(45721)
 [4]=>
 int(45717)
 [5]=>
 int(45716)
 [6]=>
 int(45714)
 [7]=>
 int(45718)
 [8]=>
 int(45719)
 [9]=>
 int(45722)
 [10]=>
 int(45723)
 [11]=>
 int(45728)
 [12]=>
 int(45727)
}

De Harde Leerschool van start bij Oemoemenoe in Middelburg

 

Er gebeuren mooie dingen, bij EZRC Oemoemenoe in Middelburg. Vandaag is daar gestart met het eerste Zeeuwse traject van De Harde Leerschool. Dat is kort gezegd een reïntegratie-programma voor jongvolwassenen, om ze goed voor te bereiden op een terugkeer naar de arbeidsmarkt. De deelnemers krijgen een mooie, tweede kans als het ware.

Het programma van de Harde Leerschool is ontwikkeld door een groep bevlogen professionals, die bestaat uit oud-leden van het Korps Commandotroepen, topsporters en topsportcoaches. Wat de school preciés doet, en voor welke doelgroepen, dát kun je lezen op https://dehardeleerschool.nl.

De kick-off van de eerste Zeeuwse Harde Leerschool was op 10 mei al, met als speciale gasten demissionair staatssecretaris Raymond Knops, Ray Klaassens en Rob Bruinincx. Wij waren er toen ook even maar besloten toen dat we liever een kijkje gingen nemen als de jongeren er zelf ook waren. Vandaag waren de eerste tien er. Ze kregen net een rugbytraining van Monty, de coach van Oemoemenoe.

Ed Oskam, oud-commando én oud-rugbyer vertelde ons ondertussen wat meer over de harde leerschool. Wat ons betreft was les één dan meteen dat leerscholen ook hard kunnen zijn met een vriendelijke lach. Vrolijk vertelde Ed hoe hij jarenlang met het rugbyteam van de commando’s speelde, ook tegen Oemoemenoe. De Roosendaler vindt het fantastisch dat de Middelburgse club dit nu allemaal faciliteert, met steun van de gemeente Middelburg en allerlei andere organisaties.

Ed legde ook uit dat de school is geïnspireerd op de Britse School of Hard Knocks. Dankzij die opmerking zitten wij dus de hele dag met dat nummer van Jay Z in ons hoofd. Bedankt, Ed 🙂

Belangrijk om te weten: als je 18 jaar of ouder bent, en je ziet die 8 weken wel zitten: je kunt je nog tot 10 juni aanmelden voor de Zeeuwse editie. Je bent van harte welkom, echt!

Respect voor De Harde School, respect voor de gasten die er keihard voor gaan. Zet ‘m op, mannen! Hoofd omhoog en schouders eronder!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal
De Schatkamer van Middelburg geopend op de Londensekaai

Een tijdelijke opvolger van Lievelings op de hoek Segeersstraat/Londensekaai: Elina Poppe heeft daar recent De Schatkamer van Middelburg geopend. In het pand komen later appartementen maar nu dus deze winkel […]

1 jun 2021
Afbeelding #013 voor het verhaal Buurten bij slagerij Ab de Visser in Winkelcentrum Dauwendaele
Buurten bij slagerij Ab de Visser in Winkelcentrum Dauwendaele

“Toen ik hier begon waren er nog elf slagers in de stad, nu zijn er nog maar drie.” Het was een veelzeggende uitspraak van Slager Ab de Visser, die, als […]

2 jun 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Intertoys komt terug in Middelburg Centrum
Intertoys komt terug in Middelburg Centrum

In de categorie ‘die zagen we niet aankomen’: Intertoys komt terug naar de binnenstad van Middelburg en dan ook nog eens naar het pand waar de winkel tot een paar […]

2 jun 2021