Geplaatst op 24 januari 2020

De kunstenaars van MAS/GHL in Middelburg: Femke Gerestein

In de korte serie ‘De kunstenaars van MAS/GHL in Middelburg’ is het vandaag de beurt aan Femke Gerestein. Ze was een tijdje weg uit de stad, maar ze is nu weer terug en heeft ook een plekje gevonden bij de Middelburgse Atelier Stichting in de Gravenstraat.
 
Femke maakt waanzinnig mooie tekeningen, op een hele bijzondere manier. Daar vertelt ze in dit filmpje uiteraard ook het een en ander over. Op haar website omschrijft ze het zelf zo:
 
“Een terugkerend element in mijn werk is mijn lichaam. Tijdens mijn residentie in Kaus Australis in Rotterdam in 2016 legde ik de basis voor een nieuwe manier van werken. De tekeningen die daaruit voortkwamen zijn gemaakt door op een directe en dynamische wijze tekens en sporen achter te laten op het papier.
 
Tijdens het werkproces wrijf ik mijzelf in met grafietpoeder en werp ik me op het papier op de vloer van mijn atelier. Tijdens deze ritualistische sessies registreer ik het oppervlak van mijn lichaam en vooral ook de vallende beweging op het papier. Op deze manier leg ik bewegingen en gestes vast en registreer ik incidentele ophopingen van grafiet. Door mijn lichaam als uitbreiding van mijn materiaal te gebruiken, ‘beleef’ ik mijn werk.”
 
En anders wij wel!

Video:
youtu.be/ytv7h-WG7ug

 
Meer lezen?
 
 
Gerelateerd:
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg