Geplaatst op 28 juni 2020

De laatste avond van Restaurant De Eetkamer in Middelburg

Wat een mooi, bont gezelschap zat er gisteravond in De Eetkamer! Dik twee maanden nadat Jan en Emma de Pree hadden aangekondigd dat ze zouden gaan stoppen met hun restaurant was het moment daar: de allerlaatste avond van de zaak, speciaal voor vrienden en familie.

Tegen de tijd dat de desserts werden uitgeserveerd schoven wij ook aan, om een afscheidsdrankje mee te drinken. De meeste mensen die er zaten kenden we nog niet, maar dat mocht de pret niet drukken, integendeel: iedereen was hartelijk, vrolijk en spraakzaam.

Zo konden we mooi vaststellen dat veel vaste gasten van Jan en Emma in de loop van de tijd vrienden zijn geworden. Van lokale bekenden als de familie van Schaik tot twee artsen uit Leiden. Van een stel uit Amsterdam dat honderden keren kwam eten in de Wagenaarstraat, tot de directeur van een groot bedrijf in Zeeuws-Vlaanderen.

We kletsten ook met de zussen van Emma, waardoor we opeens allerlei dwarsverbanden ontdekten. Heerlijk. In de keuken spraken we met Jan en Emma zelf. Ze lieten onder meer weten dat de twee panden al snel waren verkocht, dat ze zelf al een nieuw huis in het vizier hebben én dat Jan voorlopig inderdaad nog niet op zijn lauweren gaat rusten. Ze gaan er gewoon van genieten, niets meer, niets minder.

Achteraf gezien begrijpen we er eigenlijk niets van dat we zelf nooit vaste klanten zijn geworden van de zaak. Wát een fijne mensen zijn dit zeg. We wensen hen, de kinderen en de rest van de familie heel veel plezier met elkaar en namens heel veel Middelburgers bedanken we hen nogmaals voor die zevenentwintig jaar. Ondertussen zetten we die Zuiderzeeballade nog een keer op.

Proost mensen!

Filmpje: op YouTube.

Zie ook:

wijzijndestad.com/verhalen/restaurant-de-eetkamer-middelburg-stopt-na-27-jaar/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg