Geplaatst op 22 februari 2020

De laatste twee weken van Steps in Middelburg

Wat is eigenlijk de stand van zaken rondom het Middelburgse filiaal van Steps, in de Lange Delft? Toen we klaar waren bij Sneakers zijn we het gewoon even gaan vragen bij de twee dames die aan het werk waren. Zoals eerder al aangekondigd gaat de winkel binnenkort sluiten. De laatste verkoopdag is op woensdag 4 maart a.s.
 
Verdrietig is het uiteraard nog steeds, maar de twee waren nog wel opgewekt. Ze weten nog niet of ze bij moederbedrijf FNG blijven. Mogelijk niet. Van Steps blijven er in heel Nederlands maar negen winkels open: in Utrecht, Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam en Zoetermeer. Die filialen zijn blijkbaar nog wel de moeite waard.
 
Het scheelt ook dat de twee nu al diverse aanbiedingen hebben gehad, voor nieuw werk. Dát brengt ons weer bij die krapte op de arbeidsmarkt. We hoorden onlangs een winkeleigenaar vertellen dat het momenteel erg lastig is om medewerkers voor onbepaalde tijd te vinden. We hebben nog geen goed idee van de omvang van het probleem, maar we weten wel dat er meer lokale ondernemers zijn die met de handen in het haar zitten, zowel in de retail als in de horeca.
 
Hoeveel vacatures zouden er ongeveer zijn in de Middelburgse horeca en retail? Is er iemand die daar inzicht in heeft?
 
Meer lezen:
 
 
 

Delen op