Geplaatst op 19 januari 2019

De menselijke maat: het verhaal over de dood van Hans in de media

Hans heeft er zelf niets meer aan. Hij wordt straks gecremeerd. Maar wat een nasleep heeft dat verdrietige bericht van Bakker Bart Middelburg gekregen zeg. Honderden mensen reageerden bij allerlei media, op diverse platformen. Ze spraken hun afschuw uit over het gebeurde, en over de verharding van de samenleving, maar er waren ook veel mooie woorden voor Alain Desmedt en al zijn medewerkers. Constateren dat er nog zoiets bestaat als betrokkenheid en medeleven doet de mensen goed.

Het bericht heeft uiteindelijk zelfs Editie NL van RTL Nieuws gehaald. Het is fascinerend om te zien hoe zulke balletjes rollen. Wij kregen dat eerste bericht getipt door Aischa Vanbesien – Elbers, waarop we gingen kletsen met Alain. We besloten niets te publiceren omdat de familie mogelijk nog niet op de hoogte was. Toen die een dag later doorgaf aan Alain dat een bericht zeer gewaardeerd zou worden, plaatsten we donderdagmorgen alsnog een bericht, met een foto van de eigen pagina van Hans.

’s Avonds schreef ook de PZC erover. Een paar uur later werd dat bericht vervolgens doorgezet naar de website van AD. De twee kranten zijn van dezelfde eigenaar. Later die vrijdag meldden ook Omroep Zeeland en Editie.nl zich in de Lange Delft. Buitengewoon! En bemoedigend. Bij Omroep Zeeland lezen we: “Ondanks het medeleven en de complimenten die hij van veel mensen krijgt, heeft het Alain ook aan het denken gezet. “Mensen, kijk om je heen. Mis je iemand? Doe er dan wat mee.”

Zo is het.

De berichten:

www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4579206/medewerkers-bakker-bart-zoeken-spoorloze-vaste-klant-blijkt-thuis-te-zijn

www.omroepzeeland.nl/nieuws/110560/Bakker-na-vondst-dode-vaste-klant-Mensen-kijk-wat-meer-om-je-heen

www.pzc.nl/walcheren/werknemers-bakker-bart-middelburg-speuren-zelf-naar-vaste-klant-hans-56-die-thuis-blijkt-overleden~a70c6c61/

wijzijndestad.com/verhalen/rust-in-vrede-hans-2/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg