array(12) {
 [0]=>
 int(6064)
 [1]=>
 int(6065)
 [2]=>
 int(6066)
 [3]=>
 int(6067)
 [4]=>
 int(6068)
 [5]=>
 int(6069)
 [6]=>
 int(6070)
 [7]=>
 int(6071)
 [8]=>
 int(6072)
 [9]=>
 int(6073)
 [10]=>
 int(6074)
 [11]=>
 int(6075)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Café De Croone

In de serie over de Middelburgse Horeca tijdens de crisis is Café De Croone misschien wel de opmerkelijkste zaak. Waarom? Omdat de zaak nog niet eens open was voordat de crisis begon!

Het aanvankelijke plan was om deze nieuwe zaak aan Vlasmarkt 14, eind april te openen, maar dat feest ging uiteraard niet door. Tot nu toe vond het team van de Croone dat niet eens zo heel erg, want er was veel werk te verzetten. Het pand is in vier maanden tijd helemaal gestript en opnieuw ingericht en aangekleed. Behalve de voordeur is volgens ons zo’n beetje alles nieuw: van de bar en de toiletten tot het meubilair, de airco en het elektro.

In dit filmpje vertellen Adrie De Quillettes en Sam Kook, van het ook al fonkelnieuwe, maar ervaren bedrijf De Stadsfabryck, er meer over.

Omdat het café nog niet open is vertellen we nog niet alles. Volgende week wordt het project opgeleverd en maakt het team zich op voor het vervolg. Tegen de tijd dat De Croone opent gaan we graag nog eens terug om met Adrie te praten over de formule van het café, over zijn plannen met muziek (want behalve horecadier is Adrie ook muzikant en muziekliefhebber) en meer van die dingen. We stellen dan ook de rest van het team voor, zoals de compagnon van Adrie, Ron Rijkenberg, en barman Keith Hamilton. Het appartement bóven de zaak is tegen die tijd misschien ook klaar.

Gek genoeg hebben we het over heel die crisis eigenlijk niet eens gehad. We kunnen op onze eigen vingers wel natellen dat met de Croone nog niets is verdiend, en dat er waarschijnlijk ook nog geen aanspraak kon worden gemaakt op steun van de overheid. Dat is ook voor de Croone rottig, maar voorlopig wordt er nog gewoon genoten van een café dat gestalte krijgt. Een prachtig afgewerkt café dat er zin in heeft. En Adrie was ook nog eens jarig.

Dan is er gewoon tijd om te zeuren. Dan is het tijd voor een biertje!

Video:
https://youtu.be/KsSdN7l8lLs

Stay Tuned:

https://decroone.nl

https://www.destadsfabryck.nl/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal The crownless again shall be king: Middelburg op Instagram, april 2020
The crownless again shall be king: Middelburg op Instagram, april 2020

“All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. […]

3 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys

We hebben in de afgelopen weken al bij veel Middelburgse restaurants een maaltijd besteld om die vervolgens te laten bezorgen of zelf af te halen, maar nog niét bij restaurant […]

3 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Boek: Mensen en Monumenten in Middelburg - Jacques Cats
Boek: Mensen en Monumenten in Middelburg – Jacques Cats

We zijn hier niet van de boekrecensies, maar over het nieuwe boek van Jacques Cats, ‘Mensen en Monumenten in Middelburg’ willen we toch graag een paar dingen zeggen. Verzamelaars van […]

3 mei 2020