array(10) {
 [0]=>
 int(6122)
 [1]=>
 int(6123)
 [2]=>
 int(6124)
 [3]=>
 int(6125)
 [4]=>
 int(6126)
 [5]=>
 int(6127)
 [6]=>
 int(6128)
 [7]=>
 int(6129)
 [8]=>
 int(6130)
 [9]=>
 int(6131)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Hard & Ziel

Gistermiddag waren we te gast bij Hard en Ziel, waar we eerder dit jaar al hadden willen gaan buurten, mede omdat er veel meer werd georganiseerd op muzikaal gebied dan voorheen. De crisis gooide roet in dát eten, maar desondanks waren er nog steeds redenen genoeg voor een bezoek. Er gebeurt namelijk van alles, op de Turfkaai!

Het leukste nieuws, wat ons betreft, is het feit dat Hard & Ziel een nieuw team heeft. Toen het restaurant van ’t Vliegendt Hert sloot in februari hadden we even contact met zowel gastvrouw Aniek Huijbrechts als met chefkok Wilco van Helleman. Zij zaten opeens zonder werk. We waren zeer benieuwd naar welke zaken de twee zouden verhuizen. Nu weten we het. Naar Hard & Ziel dus. Vorige week lazen we het nieuws op de pagina van Wilco. Wat een verrassing!

We spraken er gisteren met beiden over, én met mede-eigenaar Edwin Vinke, die ook vertelde over de manier waarop zijn andere zaak De Kromme Watergang omgaat met alle veranderingen in de horecawereld. Door Jakobsen op haar beurt vertelde over de bezorg- en afhaalservice, en over de bedrijfsvoering. We waren er al om 16.00 uur, en hadden niet verwacht op dat tijdstip al klanten te zien, maar dat bleek een misvatting. Een vaste klant stond toen al op zijn diner te wachten, om dat vervolgens zelf mee te nemen naar Haamstede. Bijzonder!

Ze vervelen zich niet, bij Hard en Ziel, maar het zal niemand verbazen dat ook daar het team reikhalzend uitkijkt naar normalere tijden. Iedereen is blij dat de straat, na weken werkzaamheden, weer vrij is voor verkeer, maar veel liever zouden ze natuurlijk ook dat nieuwe terras weer uitzetten, aan de slag gaan met wijnproeverijen en weer volle bak gaan voor leuke events. Dat zit er nog even niet in, maar echt: ze popelen.

Dat neemt niet weg dat je nog steeds kunt genieten van al die lekkere ‘soulfood’. De kaart is recent vernieuwd en voor de liefhebbers zijn er speciale menu’s. Of om maar eens een werkwoord van Edwin te gebruiken: er wordt nog volop gejammed in de keuken van Hard & Ziel!

https://www.hardenziel.nl

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Weekmarkt Middelburg van deze week weer compleet - deels naar Plein 1940
Weekmarkt Middelburg van deze week weer compleet – deels naar Plein 1940

Vanaf aanstaande donderdag zijn de kramen en wagens met non-food terug op Weekmarkt Middelburg. Om extra ruimte te creëren wordt ook gebruik gemaakt van Plein 1940. Daar zullen tien kramen te […]

5 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Vier de vrijheid! Lallen en brallen met WFM 96
Vier de vrijheid! Lallen en brallen met WFM 96

Best grappig. Ieder jaar zeggen we op deze datum, en dan ook alléén op deze datum, dat je niet in Middelburg moet zijn, maar IN Vlissingen. 5 mei is gewoon […]

5 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg is mooier met jou!
Middelburg is mooier met jou!

Tof! Een nieuw project van Rewind letterpress en Herbergen is in de maak. Binnenkort meer, in dit theater!

6 mei 2020