array(4) {
  [0]=>
  int(6172)
  [1]=>
  int(6173)
  [2]=>
  int(6174)
  [3]=>
  int(6175)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: lunchroom Dustoch 30 april 2020

Mensen die hebben meegeteld weten het: er was nog een filmpje te gaan, in de serie ‘De Middelburgse Horeca en de coronacrisis’. Hier is dat filmpje dan! Op 30 april gingen we op bezoek bij Lunchroom Dustoch.

Over de lunchroom zelf kunnen we, helaas, vrij kort zijn op dit moment. Ook deze horecagelegenheid is nog steeds gesloten en de mogelijkheden voor alternatieven zijn nog beperkt, omdat alle dagbestedingen van Stichting ‘s Heeren Loo regio Zeeland gesloten zijn. De cliënten kunnen dus nog niet naar hun vertrouwde plekje.

Maar we hadden mazzel vorige week! Martin, die onder meer verantwoordelijk is voor de kassa en de muziek van de winkel van Dustoch was net in de stad met zijn ouders, en wilde graag zijn verhaal doen. Wij op ons beurt wilden dat graag horen natuurlijk.

En begeleider Sita had ook nog een nieuwtje: de winkel van Dustoch is vanaf vandaag weer geopend, van donderdag t/m zaterdag, van 11 tot 16 uur. Nog zonder cliënten weliswaar, maar het is tenminste wat. Op de tafels zagen we al een hele voorraad geschenken staan, gemaakt door Atelier V. “Dat is misschien wel een moederdagtip.” En of dat een moederdagtip is!

We hopen dat Martin en al zijn collega’s gauw weer aan de slag kunnen, en dat ook de lunchroom een oplossing vindt binnen de nieuwe maatregelen. Daar komen we zeer binnenkort op terug!

Filmpje:

https://youtu.be/aMHYiP616hk

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan 'een 1,5 meter proof binnenstad'
Meer ruimte! Hoe Middelburg werkt aan ‘een 1,5 meter proof binnenstad’

Hoe tof is dit! Het plan/voorstel ‘Help de Horeca in Middelburg de crisis door’, van Jochem Verhaard en Emilie Sturm, is, na terugkoppeling door Koninklijke Horeca Nederland, erg goed ontvangen […]

8 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Puur natuur! Op bezoek bij Landwinkel Weststrate in Middelburg
Puur natuur! Op bezoek bij Landwinkel Weststrate in Middelburg

Het was sowieso een heerlijke dag gisteren, maar het bezoek aan Landwinkel Weststrate was de kers op taart. We zagen een broedende ooievaar en ongeschoren schapen. Trampolinespringende kinderen en vrolijke […]

9 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Henriëtte Heijboer: "horeca en muziek zijn mijn leven".
Henriëtte Heijboer: “horeca en muziek zijn mijn leven”.

Na zich eerder verdiept te hebben in de geschiedenis van De Gespleten Arent is Jacqueline Willemsen-de Kort nu in het verhaal van Expresszo aan de Pottenmarkt gedoken. Het historische verhaal […]

10 mei 2020