array(3) {
  [0]=>
  int(6863)
  [1]=>
  int(6864)
  [2]=>
  int(6865)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant Basalt

Hoe ervaart de Middelburgse Horeca de crisis? Deze week bezoeken we een stuk of tien ondernemers met een eigen café of restaurant. Hoe pakken zij de dingen aan, wat zijn hun verwachtingen?

Gisteren bezochten we onder meer Restaurant Basalt in de Sint Janstraat, dat net een uurtje open was als ‘Pop-up Vis- en Delicatessenwinkel Basalt’. Die winkel is vanaf nu geopend van woensdag t/m zaterdag, van 12.00 tot 18.00 uur.

Mensen die onze pagina vaker bezoeken herinneren zich misschien nog dat we begin februari nog schreven over het restaurant van Patricia Buitelaar en Albert Minderhoud. De zaak was toen net heropend na een grootscheepse verbouwing. Zoals alle andere ondernemers in Middelburg hield het stel bij die investering natuurlijk geen rekening met de huidige crisis. Ze waren er toen nog van overtuigd dat de start van het seizoen weer veel zou rechttrekken. Niet dus.

Maar ook Basalt blijft in beweging. Eerder begon het restaurant al met een afhaal- en bezorgservice, nu dus ook met delicatessenwinkel. Daar kun je terecht voor verse vis, soepen en complete pakketten waar je thuis direct mee aan de slag kunt, maar ook voor kant en klare maaltijden, zoals een vislasagna.

Basalt is overigens niet alleen bezig met tijdelijke experimenten; ze kijken ook naar de toekomst. Zo is op 1 april Rosanne Den Toonder begonnen als bedrijfsleidster. Zij werkte eerder bij Hard en Ziel en bij Boka Bizarro Beach in Vlissingen. Ook voor haar is het een vreemde start natuurlijk, maar ze hoeft in ieder geval niet thuis te zitten. Dat is ook wat waard. Voorwaarts!

Je leest meer over de pop-up op de Facebookpagina van Basalt.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Café De Croone
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Café De Croone

In de serie over de Middelburgse Horeca tijdens de crisis is Café De Croone misschien wel de opmerkelijkste zaak. Waarom? Omdat de zaak nog niet eens open was voordat de […]

1 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Dienstmededeling Moederdag
Dienstmededeling Moederdag

Even een dienstmededeling: we worden deze weken werkelijk overspoeld met verzoekjes voor items over allerlei initiatieven, samenwerkingsverbanden en moederdagboxen. Dat vinden we helemaal niet erg, integendeel, maar we kunnen niet […]

1 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Wooncafé Middelburg
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Wooncafé Middelburg

We beseffen dat de berichten over de Middelburgse horeca tijdens de crisis elkaar snel opvolgen, maar het is even niet anders. Het is tenslotte de week van de Horeca hier, […]

1 mei 2020