Geplaatst op 03 mei 2020

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys

We hebben in de afgelopen weken al bij veel Middelburgse restaurants een maaltijd besteld om die vervolgens te laten bezorgen of zelf af te halen, maar nog niét bij restaurant het Packhuys. Daar gaan we binnenkort verandering in brengen. Tijdens ons bezoek gisteren kregen we meteen zin in een van de menu’s.
 
Ook de eigenaars van het Packhuys, Kim van der Hiele en Mirjam van der Hiele proberen maar gewoon het beste te maken van deze periode. Ze zijn ze zaak aan het schilderen en opfrissen en ze zijn tussentijds begonnen met een afhaal- en bezorgservice. Die service is nieuw voor het stel, maar inmiddels hebben ze alles goed op de rails, al zeggen ze er eerlijk bij dat het hun voorkeur heeft als klanten die in de buurt wonen zelf af komen halen. Dat scheelt toch een hoop logistiek gepuzzel.
 
Het was leuk om weer even te kletsen met het stel. Ze zijn altijd even vriendelijk en gastvrij. Toen Mirjam op voorhand stelde dat ‘ze niet echt een verhaal zou hebben’ wisten wij al meteen dat dat niet waar is. Iederéén heeft een verhaal. Mirjam zeker. Je kon altijd al lekker met haar kletsen toen ze nog bij VRIENDSCHAP cafe restaurant werkte, en dat is nu steeds zo. Gezellig!
 
Gisteren was ook de leerlingkok present, die zijn werk bij Packhuys combineert met een opleiding. Die deed ons bij binnenkomst meteen in lachen uitbarsten. Hij liet ongevraagd weten dat hij de avond ervoor behoorlijk wat pandapunten had opgemaakt. We begrepen er eerlijk gezegd niks van. Hij legde het graag even uit: hoe langer je geen seks hebt gehad, hoe meer van die punten je verzamelt. Hij had er zelf dus nogal wat opgebouwd, en had die vrijdagavond verzilverd. Deze man kon heel de wereld weer aan! En wij pikten weer mooi een leermomentje mee. Win/win!
 
Maar dat terzijde. Het Packhuys dus. Een mooie onderneming op een prachtige locatie. Koesteren!
Filmpje:
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg