array(9) {
 [0]=>
 int(6107)
 [1]=>
 int(6108)
 [2]=>
 int(6109)
 [3]=>
 int(6110)
 [4]=>
 int(6111)
 [5]=>
 int(6112)
 [6]=>
 int(6113)
 [7]=>
 int(6114)
 [8]=>
 int(6115)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys

We hebben in de afgelopen weken al bij veel Middelburgse restaurants een maaltijd besteld om die vervolgens te laten bezorgen of zelf af te halen, maar nog niét bij restaurant het Packhuys. Daar gaan we binnenkort verandering in brengen. Tijdens ons bezoek gisteren kregen we meteen zin in een van de menu’s.

Ook de eigenaars van het Packhuys, Kim van der Hiele en Mirjam van der Hiele proberen maar gewoon het beste te maken van deze periode. Ze zijn ze zaak aan het schilderen en opfrissen en ze zijn tussentijds begonnen met een afhaal- en bezorgservice. Die service is nieuw voor het stel, maar inmiddels hebben ze alles goed op de rails, al zeggen ze er eerlijk bij dat het hun voorkeur heeft als klanten die in de buurt wonen zelf af komen halen. Dat scheelt toch een hoop logistiek gepuzzel.

Het was leuk om weer even te kletsen met het stel. Ze zijn altijd even vriendelijk en gastvrij. Toen Mirjam op voorhand stelde dat ‘ze niet echt een verhaal zou hebben’ wisten wij al meteen dat dat niet waar is. Iederéén heeft een verhaal. Mirjam zeker. Je kon altijd al lekker met haar kletsen toen ze nog bij VRIENDSCHAP cafe restaurant werkte, en dat is nu steeds zo. Gezellig!

Gisteren was ook de leerlingkok present, die zijn werk bij Packhuys combineert met een opleiding. Die deed ons bij binnenkomst meteen in lachen uitbarsten. Hij liet ongevraagd weten dat hij de avond ervoor behoorlijk wat pandapunten had opgemaakt. We begrepen er eerlijk gezegd niks van. Hij legde het graag even uit: hoe langer je geen seks hebt gehad, hoe meer van die punten je verzamelt. Hij had er zelf dus nogal wat opgebouwd, en had die vrijdagavond verzilverd. Deze man kon heel de wereld weer aan! En wij pikten weer mooi een leermomentje mee. Win/win!

Maar dat terzijde. Het Packhuys dus. Een mooie onderneming op een prachtige locatie. Koesteren!

http://hetpackhuys.nl

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Hard & Ziel
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Hard & Ziel

Gistermiddag waren we te gast bij Hard en Ziel, waar we eerder dit jaar al hadden willen gaan buurten, mede omdat er veel meer werd georganiseerd op muzikaal gebied dan […]

4 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zee(uw)post: Pieternelle van de Velde uit Middelburg veegt haar broer de mantel uit (3 mei 1664)
Zee(uw)post: Pieternelle van de Velde uit Middelburg veegt haar broer de mantel uit (3 mei 1664)

Over het project Zee(uw)post schreven we al vaker. Omdat projectleider Johan Francke bij zijn onderzoek regelmatig op grappige, smeuïge of zelfs vrijpostige brieven stuit leek het ons aardig om in […]

4 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Weekmarkt Middelburg van deze week weer compleet - deels naar Plein 1940
Weekmarkt Middelburg van deze week weer compleet – deels naar Plein 1940

Vanaf aanstaande donderdag zijn de kramen en wagens met non-food terug op Weekmarkt Middelburg. Om extra ruimte te creëren wordt ook gebruik gemaakt van Plein 1940. Daar zullen tien kramen te […]

5 mei 2020