Geplaatst op 01 mei 2020

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Wooncafé Middelburg

We beseffen dat de berichten over de Middelburgse horeca tijdens de crisis elkaar snel opvolgen, maar het is even niet anders. Het is tenslotte de week van de Horeca hier, dus reken er maar op dat er nog een paar volgen.
 
De eerste zaak van vandaag is weer heel anders dan de voorgaande. Wooncafé in de Segeersstraat, van Marion Schroevers, bestaat al twintig jaar en staat als een huis. We komen er zelf niet dagelijks over de vloer, maar we passeren het pand vaak en ons valt dan op: het is vrijwel altijd druk in de zaak. In het hoogseizoen zit het steevast ramvol. Wooncafé wordt gevonden door zowel toeristen als locals die houden van koffie met een stuk taart, high teas of gewoon, van een lekkere lunch.
 
Marion en haar rots in de branding Emily Geerse legden graag en openhartig uit hoe zij de huidige crisis ervaren. Dit jaar nog geen Duitsers die ieder jaar terugkomen voor de taart, waarvan ze net zo makkelijk twee stukken bestellen. Opeens een lege zaak, terwijl er wel 11 medewerkers zijn. Daarom is ook Wooncafé gestart met crowdfunding en kun je bij de zaak terecht voor take away koffie en taart en worden er ook lunchboxes, maaltijdsalades en picknicks aan huis bezorgd.
 
Extra leuk vonden we het verhaal van Marion en Emily over het karakter van de zaak. Wooncafé probeert niet hip te zijn en juist dát maakt dat mensen graag terugkomen. Op een gegeven moment is alles en iedereen tenslotte hip, dan is er ook niks meer aan. Wij snappen dat heel goed. Leuk hoor, al die bevroren koffie en ingewikkelde opklopdinges, maar doe ons maar gewoon een ouderwetse koffie met een beetje suiker en een lekker koekje. Prachtig al die speciaalbieren, maar heeft u ook een pilsje in een gewoon glas, alstublieft? Dat werk.
 
Wooncafé is dus ook niet zo van de fratsen. Hoewel? We werden ook nog even meegenomen in de wereld van Bunzlau Servies. We hadden er nog nooit van gehoord, maar dat is een heus ding in de Segeersstraat. De grote blauw-witte theepot die je buiten ziet verwijst ernaar. Bunzlau is populair Pools servies. De liefhebbers zijn vaak echte verzamelaars, die dolblij zijn als ze een nieuw kopje of potje cadeau krijgen. Goedkoop is Bunzlau niet, maar duurzaam wel. Wooncafé heeft er zelfs een eigen webwinkel voor ingericht.
 
Weer wat geleerd!
 
We danken Marion en Emily voor het leuke gesprek van woensdag. We hopen dat ook Wooncafé goed door de crisis komt. Opdat het er deze zomer, ondanks alles, toch weer een beetje als vanouds moge zijn.
Filmpje:
 
Meer lezen:
 
 
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg