array(9) {
 [0]=>
 int(6874)
 [1]=>
 int(6875)
 [2]=>
 int(6876)
 [3]=>
 int(6877)
 [4]=>
 int(6878)
 [5]=>
 int(6879)
 [6]=>
 int(6880)
 [7]=>
 int(6881)
 [8]=>
 int(6882)
}

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Wooncafé Middelburg

We beseffen dat de berichten over de Middelburgse horeca tijdens de crisis elkaar snel opvolgen, maar het is even niet anders. Het is tenslotte de week van de Horeca hier, dus reken er maar op dat er nog een paar volgen.

De eerste zaak van vandaag is weer heel anders dan de voorgaande. Wooncafé in de Segeersstraat, van Marion Schroevers, bestaat al twintig jaar en staat als een huis. We komen er zelf niet dagelijks over de vloer, maar we passeren het pand vaak en ons valt dan op: het is vrijwel altijd druk in de zaak. In het hoogseizoen zit het steevast ramvol. Wooncafé wordt gevonden door zowel toeristen als locals die houden van koffie met een stuk taart, high teas of gewoon, van een lekkere lunch.

Marion en haar rots in de branding Emily Geerse legden graag en openhartig uit hoe zij de huidige crisis ervaren. Dit jaar nog geen Duitsers die ieder jaar terugkomen voor de taart, waarvan ze net zo makkelijk twee stukken bestellen. Opeens een lege zaak, terwijl er wel 11 medewerkers zijn. Daarom is ook Wooncafé gestart met crowdfunding en kun je bij de zaak terecht voor take away koffie en taart en worden er ook lunchboxes, maaltijdsalades en picknicks aan huis bezorgd.

Extra leuk vonden we het verhaal van Marion en Emily over het karakter van de zaak. Wooncafé probeert niet hip te zijn en juist dát maakt dat mensen graag terugkomen. Op een gegeven moment is alles en iedereen tenslotte hip, dan is er ook niks meer aan. Wij snappen dat heel goed. Leuk hoor, al die bevroren koffie en ingewikkelde opklopdinges, maar doe ons maar gewoon een ouderwetse koffie met een beetje suiker en een lekker koekje. Prachtig al die speciaalbieren, maar heeft u ook een pilsje in een gewoon glas, alstublieft? Dat werk.

Wooncafé is dus ook niet zo van de fratsen. Hoewel? We werden ook nog even meegenomen in de wereld van Bunzlau Servies. We hadden er nog nooit van gehoord, maar dat is een heus ding in de Segeersstraat. De grote blauw-witte theepot die je buiten ziet verwijst ernaar. Bunzlau is populair Pools servies. De liefhebbers zijn vaak echte verzamelaars, die dolblij zijn als ze een nieuw kopje of potje cadeau krijgen. Goedkoop is Bunzlau niet, maar duurzaam wel. Wooncafé heeft er zelfs een eigen webwinkel voor ingericht.

Weer wat geleerd!

We danken Marion en Emily voor het leuke gesprek van woensdag. We hopen dat ook Wooncafé goed door de crisis komt. Opdat het er deze zomer, ondanks alles, toch weer een beetje als vanouds moge zijn.

Filmpje:

https://youtu.be/AffWUiXo3M8

Meer lezen:

https://www.wooncafe-middelburg.nl/

https://www.bunzlaucastle.nl/winkel-wooncafe/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal The crownless again shall be king: Middelburg op Instagram, april 2020
The crownless again shall be king: Middelburg op Instagram, april 2020

“All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. […]

3 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys
De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: Restaurant het Packhuys

We hebben in de afgelopen weken al bij veel Middelburgse restaurants een maaltijd besteld om die vervolgens te laten bezorgen of zelf af te halen, maar nog niét bij restaurant […]

3 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Boek: Mensen en Monumenten in Middelburg - Jacques Cats
Boek: Mensen en Monumenten in Middelburg – Jacques Cats

We zijn hier niet van de boekrecensies, maar over het nieuwe boek van Jacques Cats, ‘Mensen en Monumenten in Middelburg’ willen we toch graag een paar dingen zeggen. Verzamelaars van […]

3 mei 2020