Geplaatst op 01 juni 2016

De Middelburgse Watersportdag 2016

Gisteren hadden we een afspraakje op de Spijkerbrug. Dat klinkt bijna romantisch, maar zo was het nu ook weer niet. We hadden afgesproken met Wietse Kroes, Havencommissaris van Middelburg. We wilden het graag eens met hem hebben over de Middelburgse Watersportdag, die a.s. zaterdag in en rondom de haven wordt gehouden.

Dat liep een beetje anders. We kwamen al snel te spreken over de geschiedenis van Watersportvereniging Arne en de haven. Op zeker moment kwam ook Jos Boot erbij staan, en ging het gesprek over op zijn nieuwe baan als Havenmeester. Terwijl de mannen stonden te vertellen over het reilen en zeilen van de haven meldden een paar Franse gasten zich, die informeerden of zij een nachtje in de haven mochten liggen. We vonden het allemaal prachtig om te zien, en leerden en passant van alles. We wisten bijvoorbeeld niet dat de club maar liefst 1200 leden heeft, en dat er 5 havenmeesters zijn.

Maar zaterdag dus. Daar ging het eigenlijk om. Dat belooft gewoon een hele mooie dag te worden, met zeiltochtjes met de waterscouting, roeien met De Honte of de Damessloeproeiteam Zeeuwse Deernen en kijken op een authentieke Hoogaars. De reddingsbrigade geeft demonstraties en Rondvaart Middelburg laat je de stad zien vanaf het water. Op de kade kun je je vermaken met foodtrucks, kraampjes en nog veel meer.

De Watersportdag is trouwens niet het enige evenement in Middelburg, dit weekend. In Dauwendaele wordt Wijkfeest Dauwendaele georganiseerd op het terrein van de Kruitmolen. WFM96 heeft een open dag op de Markt. En Middelburg staat ook nog eens twee dagen in het teken van Middelburg VOLkoren. Er komen 166 koren naar de stad! En dan is zondag ook nog de eerste van een nieuwe maand, dus ook weer Koopzondag en Kunst en Cultuurroute Middelburg.

En of we De Stad zijn!

Meer lezen?

www.wvarne.nl
www.middelburgvolkoren.nl
www.facebook.com/middelburgvolkoren
www.uitinmiddelburg.nl/nl/agenda.htm
www.facebook.com/events/1762891400610627
www.facebook.com/WFM96.Altijd.Walcheren
wijkdauwendaele.nl/wijkfeest-dauwendaele
www.kunstroutemiddelburg.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2016/02/04/het-einde-van-texaco-de-punt

wijzijndestad.com/2015/07/30/op-bezoek-bij-jos-boone-watersport

wijzijndestad.com/2015/06/04/dag-van-de-watersport-2015


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg