Geplaatst op 18 februari 2020

De mooie vergezichten van B&B Bed&Cat in de Gortstraat in Middelburg

Drie weken geleden kondigde Angela De Wijs aan dat ze een nieuwe B&B zou gaan openen in de Gortstraat: Bed&Cat. Toen we vroegen of we welkom waren om een kijkje te komen nemen bevestigde Angela dat, maar we besloten wel twee weken te wachten. Zo kon haar lief nog wat laatste puntjes op de verbouwings-i zetten.
 
Gistermiddag kregen we de rondleiding door rijksmonument ’t Wapen van Brugge, op nummer 71. We vonden het prachtig. Het is een karakteristiek pand uit de 17e eeuw, met diverse verrassingen. In de keuken ligt bijvoorbeeld een vloer uit een klooster en zie je een balk met een oude tekst over het innen van geld, die verder nog niet ontcijferd is. Intrigerend!
 
De B&B is nog maar net open. Het is een experiment, dat later mogelijk wordt uitgebouwd met meer kamers. Er is in ieder geval wel vraag. Angela heeft nu al negen boekingen.
 
De grote troef van deze ‘cat & breafast’, zoals wij het gekscherend noemden, is het dakterras. ’t Wapen van Brugge heeft namelijk een plat dak. Dat zie je niet vaak bij monumentenpanden in de binnenstad. Dat dit pand het wél heeft komt door een vroegere brand op de bovenverdieping. Toen verloor het dak de monumentenstatus en was dit mogelijk.
 
En geloof ons maar, van dat terras waren we diep onder de indruk. Wát een uitzicht heb je vanaf daar. Dat is werkelijk fenomenaal. Kijk zelf maar eens. Het waaide gisteren zo hard dat het gesprek verloren ging in het gekraak van de microfoon van de telefoon, daarom hebben we ook een paar foto’s toegevoegd aan het einde van het filmpje. Alleen al voor dat uitzicht zou je hier meteen een overnachting boeken, toch?
 
Bedankt voor de rondleiding Angela, en succes met de B&B!
Video rondleiding: youtu.be/HpwZVcZuGtI.

Delen op