Geplaatst op 11 april 2018

De nieuwe koers van Hotel The Roosevelt in Middelburg

Hotel The Roosevelt sloot zich vorig jaar al aan bij de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) maar Martin en Raymonde waren op dat moment zo druk dat we afspraken er pas later op terug te zullen komen, bij een goede gelegenheid. Gisteren was het een mooi moment. Er gebeurt namelijk van alles bij het hotel, dat in maart 2015 werd geopend aan de Nieuwe Burg.

Het eerste dat het vermelden waard is, is het feit dat The Roosevelt volgende maand wordt opgenomen in een artikel van NSfavourites, op www.nsfavourites.nl én in een wat bredere cityguide over Middelburg, die ook wordt gepubliceerd in het tijdschrift ‘Spoor’, dat een oplage heeft van 1,3 miljoen. Later dit jaar zullen er ook nog publicaties in andere nationale media volgen. We overdrijven niet als we zeggen dat dit hotel een ambassadeur is voor onze stad.

Minder leuk is het nieuws dat Chef Edi D’Astolto en zijn vrouw Mir D’Astolto volgende maand afscheid nemen van The Roosevelt. Edi en Mirjam gaan voor een nieuw avontuur, volgens Martin een aanbod dat te mooi was om te laten schieten. Dat is natuurlijk mooi voor hun (de details volgen ongetwijfeld nog) maar deze ontwikkeling zorgde er wel voor dat Martin en Raymonde de toekomst van het restaurant moesten heroverwegen. Aanvankelijk was dat restaurant helemaal niet de bedoeling, maar het culinaire experiment van ooit groeide uit tot een succes en werd daardoor een vaste waarde van de Roosevelt. Maar Martin en Raymonde willen alleen een restaurant ‘draaien’ als de kwaliteit van hetzelfde niveau blijft. Dat was op dit moment geen garantie, daarom hebben ze besloten zich weer volledig te richten op de corebusiness, namelijk het hotel zelf. Dat is jammer, maar het biedt ook weer perspectieven. Door het restaurant was het organiseren van recepties en andere evenementen bijvoorbeeld wat lastiger, de afgelopen twee jaar. Dat kan in de toekomst weer gewoon. Martin en Raymonde kijken hoe dan ook met plezier terug op de tijd met Edi en Mirjam en wensen hen veel geluk met het nieuwe avontuur. Dat geldt ook voor ons, uiteraard.

En verder? Verder gaat het gewoon heel goed met het hotel Toen we er gisteren zaten hoorden we Duitse en Amerikaanse gasten, maar we begrepen dat nog veel meer nationaliteiten het hotel weten te vinden. Onlangs werden er nota bene vijf kamers verhuurd aan een gezelschap uit Antartica. Daar moesten we om lachen, want dat horen we eigenlijk nooit. En straks is het hotel natuurlijk ook weer gastheer van de bezoekers van de Four Freedoms Awards. We noemen maar wat.

Maar toch nog even over eten in het hotel, tot slot. Wist je dat je daar ook in alle vroegte kunt ontbijten als je geen hotelgast bent? Het grappige is dat het ontbijt sinds kort wordt verzorgd door Zuleima Ravelo Gutierréz. Die naam zegt je misschien niet meteen iets, maar je kent haar ongetwijfeld. Ze werkte zes jaar bij De Notenexpres van John Schets. Een hele leuke meid, die ook bijna iedere week de pelpinda’s bij Seventy-Seven kwam afleveren. Zij gaat dus ook beginnen aan een nieuw avontuur!

Welkom bij de VOM, Hotel Restaurant The Roosevelt!

www.hoteltheroosevelt.com/nl/hotel-middelburg/ontbijt

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/hotel-the-roosevelt-geopend-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/genieten-van-de-buitenkeuken-van-hotel-the-roosevelt/

Ook lid worden van de VOM?

wijzijndestad.com/stadsinfo/lid-worden/Meer verhalen over Hotel The Roosevelt

Hotel The Roosevelt geopend in Middelburg

Vanavond overnachten de eerste gasten in Hotel The Roosevelt. Wij waren zo nieuwsgierig naar deze aanwinst voor de binnenstad dat we vanochtend al even aanklopten bij eigenaars Raymonde en Martin,…

Lees meer

Genieten van de buitenkeuken van Hotel The Roosevelt

Vorige week is het er eindelijk van gekomen om te proeven van de kookkunsten van Edi D’Astolto, de chefkok van Hotel The Roosevelt. Toen het hotel werd geopend waren er…

Lees meer