Geplaatst op 03 maart 2019

De nieuwe koers van Visrestaurant Basalt in Middelburg

Was het een record? Voor ons persoonlijk in ieder geval wel. We lezen nu dat een (zee-) tong tot wel 70 cm lang kan worden, en dan een paar kilo weegt soms, maar in restaurants krijg je over het algemeen vissen die zo’n 300 gram wegen. Afgelopen vrijdag, in Restaurant Basalt in de Sint Janstraat kregen wij er eentje van 450 gram geserveerd. Die paste niet eens op ons bord. Bij zulke dingen houden zelfs wij even op met ratelen. Dan moet er gesmuld worden.

Het diner bij Basalt was een typisch gevalletje van het verenigen van het nuttige met het aangename. Patricia Buitelaar en Albert Minderhoud sloten zich een tijdje geleden aan bij de VOM. Wij vonden het zelf wel een goed idee om dan een filmpje te maken tijdens een privébezoek aan het restaurant. We waren van harte welkom.

Sinds ons vorige bezoek, al bijna een jaar geleden, zijn er wel een paar dingen veranderd. Sinds kort is er bijvoorbeeld een tweede kok, en sinds vorig jaar is er ook versterking in de bediening. Dat is niet voor niets. Albert en Patricia zijn voortaan namelijk zeven dagen per week open, voor zowel lunch als diner. Ze vonden namelijk dat er op een dag als maandag best veel horecazaken zijn gesloten in de stad.

In dit filmpje vertelt Patricia er, tussen de bedrijven door, iets meer over. En zo kwamen we ook nog te weten dat het stel binnenkort verhuist, van Domburg naar Middelburg, dat de zaak na het seizoen verbouwd zal gaan worden én dat Basalt nog op zoek is naar een nieuwe keukenhulp.

Hoe dan ook: wij vonden het heerlijk om weer eens aan te schuiven in dit Visrestaurant en gezellig om weer even bij te praten. En bij dezen feliciteren we Patricia ook nog even. Ze is jarig vandaag. Maar gaat wel gewoon werken natuurlijk. Van harte!

www.restaurant-basalt.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/restaurant-basalt-viert-1-jarig-bestaan-in-middelburg/


Delen op