array(10) {
 [0]=>
 int(4696)
 [1]=>
 int(4697)
 [2]=>
 int(4698)
 [3]=>
 int(4699)
 [4]=>
 int(4700)
 [5]=>
 int(4701)
 [6]=>
 int(4702)
 [7]=>
 int(4703)
 [8]=>
 int(4704)
 [9]=>
 int(4705)
}

De ontwikkelingen bij Van der Valk Hotel Middelburg

Natuurlijk, ook voor Van der Valk Hotel Middelburg is 2020 een lastig jaar, misschien wel het lastigste jaar sinds de opening van het hotel, in juni 2010. Het is niet niks, als je een paar maanden moet sluiten en je de complete bedrijfsvoering aan moet passen aan veranderde omstandigheden. Maar juist dat aanpassingsvermogen is groot bij het concern, hebben we de indruk.

Gisteren bezochten we het hotel en restaurant aan de Paukenweg, waar we door directeur Stefanie van der Valk werden bijgepraat over alle ontwikkelingen. Eind vorig jaar waren we er ook al eens, toen de nieuwbouw van de uitbreiding van het hotel net op het punt stond te beginnen. Inmiddels staat het volledige casco en kan er een begin worden gemaakt met de afbouw en inrichting van het pand.

We zijn zeer benieuwd! Van der Valk Middelburg krijgt onder meer 48 extra kamers, een zwembad en wellness, een fitnesscentrum, twee tennisbanen, een binnentuin en een tweede bar. Nu valt daar nog niet veel van te zien, maar in januari zou alles moeten worden opgeleverd. De crisis heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat er veel aandacht kon zijn voor het nieuwbouwproject. De planning ligt keurig op schema.

Ook interessant: de laadpalen van Tesla die vorige maand in gebruik zijn genomen bij het nieuwe parkeerterrein van het hotel. We zijn daar niet zo heel goed in thuis, maar het gaat om acht Tesla Super Chargers versie 3 (met een laadsnelheid van 250 kW). Daar zijn er nog maar vier van in heel Nederland. Teslarijders komen er speciaal voor naar het hotel. Dat is mooi natuurlijk, al gaf Stefanie wel lachend toe dat Van der Valk er nog niet zo gek veel aan heeft. De Super Chargers laden zó snel op dat de meeste chauffeurs in hun auto blijven zitten. Binnen vijf minuten haal je voldoende binnen om weer 120 kilometer te kunnen rijden.

En dat terwijl er in het restaurant en de bar ook van alles gebeurt. Er is nieuwe bedrijfskleding, en er wordt nu meer gedaan met grote terras aan de achterkant van het hotel. Ook daar is het aantal zitplaatsen nog beperkter dan voorheen, maar er zijn af en toe weer optredens (zoals recent van de buurtjes van Lace) en er wordt in de zomermaanden allerlei lekkers geserveerd. Wij werden gisteren gewoon even getrakteerd op een lekkere borrelplank. Daar hoort eigenlijk ook een lekkere cocktail bij. Die kregen we ook aangeboden, maar daar vonden we het dan weer net iets te vroeg voor.

Hoe dan ook: een en al dynamiek, bij Van der Valk Hotel Middelburg. De bezetting is weer als vanouds (momenteel zelfs nog beter dan vorig jaar) en binnen een half jaar is de upgrade compleet. Dan gaan we zeker even terug!

Meer lezen:

https://www.valkmiddelburg.nl/bouwupdate/

https://www.fraanje.com/projecten/van-der-valk

https://www.valkmiddelburg.nl/faciliteiten/elektrisch-opladen/

https://www.tesla.com/nl_NL

Eerste foto: collectie van der Valk Hotel

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Snuffelen op het Molenwaterplein
Snuffelen op het Molenwaterplein

Het is even schakelen, met al die wisselende locaties, maar er is vandaag weer een Snuffelmarkt in Middelburg! Vandaag van 10.00 tot 17.00 uur kunnen liefhebbers terecht op ‘het Molenwaterplein’, […]

15 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Binnenkort in de Gravenstraat: de supermarkt van Alhaik
Binnenkort in de Gravenstraat: de supermarkt van Alhaik

Een nieuwe bestemming voor Gravenstraat 7! Het team van Kapsalon Alhaik is er druk bezig om een kleine supermarkt te bouwen. Aan het restaurant een stukje verderop in de straat […]

16 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Ochtend: Selina en Alain
Zij zijn De Ochtend: Selina en Alain

Zij zijn De Ochtend! Welke Middelburgers zijn dat toch, die voor dag en dauw opstaan om de stad voor te bereiden op de dingen die komen gaan? We gaan graag […]

16 aug 2020