array(3) {
  [0]=>
  int(6941)
  [1]=>
  int(45858)
  [2]=>
  int(45854)
}

De ontwikkelingen in ‘Het wilt Wyff in de Vlissingsestraat’

Van de Facebookpagina van Middelburg Dronk:

Was dat even tof, een paar weken geleden! Ergens op een doordeweekse middag was ik te gast bij Jacqueline Willemsen-de Kort en haar man Ben Willemsen, in hun pand aan Vlissingsestraat 6.

Dat pand heet oorspronkelijk ‘Het wilt Wyff’ maar zo zullen de meesten onder ons het niet kennen. Veel Middelburgers kennen het pand nog als het voormalige café De Vriendschap, dat in de volksmond ook Bolle Kees werd genoemd, of als een van de opvolgers (De Reünie, De Buren, Update en Chillout) of misschien zelfs nog als de legendarische voorloper Het Melkboerinnetje, dat er tussen 1817 en 1968 was gevestigd.

Ben en Jacqueline zijn er druk bezig met verbouwen. Ze zijn nog lang niet klaar, maar op termijn komt hun atelier en fotostudio Mojekieke op deze locatie, op de Facebookpagina kun je de ontwikkelingen een beetje volgen.

Het was heel tof om het hele pand nu eens te kunnen zien. Het is wel duidelijk dat de renovatie van het dak nog een ingewikkelde klus is. Maar nodig is die renovatie wel. Toen ik het dak zag was ik verbaasd dat het er al die jaren netjes op was blijven liggen, eerlijk gezegd.

Maar op het pand en de nieuwe invulling kom ik later nog terug. Ik was vooral op bezoek om kennis te maken met Jacqueline en Ben. Jaqueline voelt er namelijk best voor om af en toe eens te schrijven voor Middelburg Dronk. Nou, dan ben ik dus een en al oor!

Tijdens het gesprek hoorde ik tot mijn verassing dat Ben de zoon is van Ben Willemsen sr., de man die tussen 1979 en 2005 samen met zijn vrouw Marjan restaurant De Gespleten Arent had. Ik zat nota bene met hem op de lagere school.

Om te kijken of ze het leuk vindt om te doen heeft Jacqueline een stuk geschreven over de geschiedenis van de zaak van haar schoonouders. Gisteren stuurde ze het stuk op, samen met bijna veertig foto’s en een stapel krantenknipsels. Ze maakte ook nog een overzicht van de geschiedenis.

Ik ben daar waanzinnig blij mee. In twee volgende berichten zal ik de inzendingen van Jacqueline hier (en op de site) delen. Ik hoop oprecht dat er nog meer bijdragen zullen volgen!

Zie ook:

https://middelburgdronk.nl/wiki/De_Gespleten_Arent

https://middelburgdronk.nl/wiki/Het_Melkboerinnetje

https://middelburgdronk.nl/wiki/De_Vriendschap

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: digitale initiatieven in Middelburg en omstreken
Corona-update: digitale initiatieven in Middelburg en omstreken

We krijgen veel berichtjes over lokale en regionale initiatieven, via alle kanalen. Het is mooi om te zien dat er juist nu veel wordt nagedacht over alternatieve vormen van samenwerking, […]

24 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ben en Marjan Willemsen over de geschiedenis van restaurant De Gespleten Arent
Ben en Marjan Willemsen over de geschiedenis van restaurant De Gespleten Arent

Zoals gisteren aangekondigd: een mooi interview met de oud-eigenaars van restaurant De Gespleten Arent, Ben en Marjan Willemsen, door Jacqueline Willemsen-de Kort. Mét maar liefst 39 foto’s van toen, uit […]

24 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Stationsbrug komt naar huis
De Stationsbrug komt naar huis

Of zoals Bob Rijnaard het formuleert: “Het spul komt weer naar huis!” Dat gebeurt op 30 maart. Op 10 april wordt de brug weer in gebruik genomen. https://www.zeeland.nl/actueel/de–komt-terug-naar-middelburg Overigens: “Om […]

24 mrt 2020