Geplaatst op 05 mei 2019

De opening van Middelburg Boekenstad 2019 én van Atelier28

Ooit werd er nog wel eens gefluisterd dat je niet in Middelburg moet zijn op bevrijdingsdag, maar wij trappen daar niet meer in. Het belooft een prachtdag te worden!

Rond half 10 namen we een kijkje op de Markt, voor de opbouw van Middelburg Boekenstad. We begrepen van organisator Gert-Jan van Rooij dat alle kraamhouders zijn op komen dagen. De eerste stond er zelfs al om tien voor zeven. Volle bak dus! Dit jaar kun je op de markt ook terecht voor muziek.

De foto’s van de Markt vanochtend wisselen we af met beelden van de nieuwe galerie in de Lange Noordstraat: Atelier28. De eigenaars, kunstenaars Francesco Antonietti en Andrea Cook, maken prachtige dingen, heel afwisselend. Ze legden vanochtend uit dat ze zijn gespecialiseerd in het maken van etsen, en daar ook graag demonstraties van geven. Verder maken ze kunst in opdracht en kun je bij hen terecht voor privé workshops. Op www.atelier28.net/ kun je er meer over lezen, én de kunstwerken bekijken.

Atelier28 maakt ook meteen deel uit van de Kunst en Cultuurroute Middelburg, die vandaag wordt gehouden. Tot voor kort was het atelier gevestigd in Tholen, waar Francesco en Andrea ook zeer betrokken waren bij de plaatselijke ‘kunstscene’. Zie de link onderaan.

En verder natuurlijk koopzondag, een optreden van Shenanygens op Plein 1940 en van Dirty piano’s in Hard en Ziel.

Vier de vrijheid mensen, vier de vrijheid.

Links:
Agenda
Programma Kunst- en Cultuurroute
Francesco Antonietti en Andrea Cook in de Krantenbank Zeeland

Gerelateerd:
wijzijndestad.com/verhalen/een-kennismaking-met-anouk-de-pagter-van-stoneware-beheer-in-middelburg/


Delen op