array(1) {
  [0]=>
  int(10302)
}

De planning van de werkzaamheden aan de Stationsbrug in Middelburg

Omdat je het maar kunt weten: de werkzaamheden aan en rondom de Stationsbrug in Middelburg gaan vandaag écht beginnen! Projectleider Schipper schrijft:

Planning werkzaamheden in september

* Op dinsdag 3 september 2019 starten de werkzaamheden voor dit project. Dit houdt in dat de aannemer start met het inrichten van het bouwterrein. Het inrichten bestaat onder andere uit het opnemen van de bestaande inrichting, het maken van de in- en uitrit en het plaatsen van het ketenpark en afrastering van het bouwterrein.

* Op woensdag 17, 18 en 19 september 2019 worden er vier abri’s en twee units geplaatst op de Loskade.

* Op donderdag 19 september 2019 wordt de tijdelijke pontonbrug opgebouwd. Deze brug vervangt tijdelijk de Stationsbrug. Voor voetgangers blijft een rechtstreekse verbinding over het Kanaal door Walcheren. Voor de scheepvaart gaat deze tijdelijke brug meerdere keren open:
-Maandag tot en met vrijdag: 07.07 uur; 11.37 uur; 15.37 uur en 19.37 uur. De opening van 07.07 uur moet de dag ervoor worden aangevraagd bij de Nautische Centrale Vlissingen voor 22.00 uur.

* Zaterdag en zondag: 10.07 uur en 15.37 uur.

* Voor (brom)fietsers wordt een omleidingsroute aangegeven.

* Vanaf maandag 23 september 2019 7.00 uur wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer.

* Op woensdag 25 september 2019 of donderdag 26 september 2019 (afhankelijk van het weer) wordt de Stationsbrug van haar plek gehesen en op transport gezet naar Krimpen aan den IJssel. Om de brug in goede conditie houden, vindt daar tot eind maart 2020 groot onderhoud plaats

Bouwterrein en bereikbaarheid
Het bouwterrein bevindt zich op de hoek van de Loskade en de Stationsstraat in Middelburg. De straten in de directe omgeving blijven goed bereikbaar. Op bijgevoegde tekening, bijlage 1 Inrichting bouwplaats, ziet u wat waar komt.

Inrichting tijdelijk busstation Loskade
Op het gedeelte van de Loskade, tussen de Goese Korenmarkt en de Nieuwepoortstraat, liggen aan de waterzijde zeven busparkeerplaatsen voor touringcars. Deze busparkeerplaatsen worden tijdelijk omgezet in drie bushaltes. Bij deze bushaltes worden in totaal vier abri’s (wachthuisjes) geplaatst en twee units voor chauffeurs. Zie bijlage 2 Inrichting tijdelijk busstation Loskade.

Als compensatie voor de vervallen busparkeerplaatsen kunnen touringcars uitwijken naar het busstation aan de Kanaalweg. Daar liggen drie bushaltes, waarvan de bushalte aan de spoorzijde wordt opgeheven om gebruikt te kunnen worden door touringcars.

Leefbaarheid en veiligheid
Aannemer Hollandia Services B.V. werkt op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Daarnaast kan het voorkomen dat in het weekend of in de nacht wordt gewerkt. Uiteraard wordt geprobeerd dit tot een minimum te beperken. Alle werkzaamheden zullen binnen het werkgebied plaatsvinden.

Contact
Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het renoveren van de Stationsbrug Middelburg. Valt u iets op of heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug Middelburg via stationsbrug@zeeland.nl.

Actuele informatie lees je op https://www.zeeland.nl/verkeersinfo-en-wegwerkzaamheden/renovatie-stationsbrug-middelburg

Gerelateerd:

De Stationsbrug Middelburg gaat op reis, in september

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Ria van der Meijden naar het WK Tennis voor supersenioren
Ria van der Meijden naar het WK Tennis voor supersenioren

Ria is De Stad! Vorige week hoorden we waaien dat Ria van der Meijden volgende week naar het WK Tennis voor superseniorenteams gaat, in Kroatië. Ze speelt bij MLTC maar […]

4 sep 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Groep ‘Ik geef weg - Walcheren’ zoekt nieuwe beheerders
Groep ‘Ik geef weg – Walcheren’ zoekt nieuwe beheerders

Graag meeloten! Goed, dit onderwerp is breder dan Middelburg alleen, maar we besteden er graag aandacht aan, ook al omdat we het platform nu eenmaal een warm hart toedragen. De […]

5 sep 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De Middelburgse agenda, 6 t/m 8 september 2019
De Middelburgse agenda, 6 t/m 8 september 2019

Yes Sir, I can boogie, but I need a certain song Heb je zin om vanavond te dansen op Funk, Soul en Disco uit de jaren 70 en 80? Dat […]

6 sep 2019