Geplaatst op 13 september 2017

De première van de Engel van de Kuiperspoort

Overmorgen gaat in De Spot het muzikale verhaal de Engel van de Kuiperspoort in première. Afgelopen vrijdag namen we een kijkje bij de generale repetitie, die werd gehouden op een voor ons nostalgische locatie: het gebouwtje waar vroeger de jeugdsoos Hofplein was te vinden.

We beluisterden een paar liedjes. We overdrijven niet als we zeggen dat het heel tof klonk allemaal. We vonden het ook wel bijzonder om een Middelburgse middenstander nu eens in andere rol te zien. Anthony Burger is de drummer! Cool toch? Op de pagina van Middelburg 800 jaar kun je een video vinden die een leuke indruk geeft:

www.facebook.com/Middelburg800jaar/videos/1813709288659058

Onlangs waren we op bezoek bij Tiemen, die vertelde over de twee jaar die hij aan het stuk heeft gewerkt. Dat de Kuiperspoort een hoofdrol vervult in het verhaal is geen toeval. Tiemen werkte er ooit als teamleider van Midgard. Hij verraste ons met prachtig beeldmateriaal uit de jaren 70, dat we eerder al op Middelburg Dronk deelden.

We kunnen dit stuk natuurlijk niet aanbevelen omdat we het zelf al gezien hebben, maar iets zegt ons dat dit gewoon een heel leuke avond wordt, met een zeer lokaal tintje. Het kost maar 9 euro bovendien! Check:

despotmiddelburg.nl/agenda/de-engel-van-de-kuiperspoort

Credits: het verhaal is geschreven door Tiemen Goossens, de regie is in handen van Narhea Goossens. En verder met Johanneke Baaijens (vocalen en fluit), Linda Muis (vocalen), Tiemen Goossens (vocalen), Anthony Burger (slagwerk), Henk van Hoven (bas), Patrick Martens (gitaar), Ferenc Hannewijk (toetsen), Jan van Berkel (acteur) en Emma van Berkel (actrice).

www.facebook.com/engelkuiperspoort/


Delen op