Geplaatst op 28 oktober 2017

De première van de film Middelburg 800

Gistermiddag was in Cinema Middelburg de besloten voorpremière van Middelburg 800, de nieuwe film van de Zeeuwse Documentaire Stichting. We waren erg benieuwd naar het resultaat van al die recente opnames in de stad en hoefden daarom niet lang na te denken toen de organisatie ons vroeg of we ook bij deze voorvertoning wilden zijn. Graag!

Kort samengevat: als kijker wordt je door Peter Sijnke en regisseurs Rinke Slump en Klaas Van de Ketterij meegenomen door de rijke geschiedenis van onze stad, in 40 minuten. Historische beelden en scènes worden afgewisseld met duidelijke en leuke verhalen van onder meer Peter Blom, Ruud Paesie, Willem van den Broeke, Jeanine Dekker en Tobias van Gent.

Er zit een lekker tempo in de film, daardoor krijgen ‘wegtrekkertjes’ geen kans. Niet bij ons, in ieder geval. Sterker nog: wat ons betreft had de film om de haverklap stilgezet mogen worden. In deze docu wemelt het van de oude prenten en foto’s. Die kenden we allemaal al maar we zagen ze nog nooit zó groot en scherp voor ons als gisteren. We zagen opeens allerlei details die ons eerder ontgingen. Prachtig!

We kunnen Middelburg 800 van harte aanbevelen. De gratis voorstelling tijdens de N8vdN8 is al uitverkocht, maar je kunt daarna ook nog terecht in Kloveniersdoelen. Zie het programma op www.cinemamiddelburg.nl/programma. Op www.zeeuwsedocumentaire.nl kun je meer lezen over de film, en de trailer bekijken. Wij zijn De Stad!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/09/06/op-de-filmset-op-de-vismarkt-met-awp-rekwisieten

wijzijndestad.com/2016/12/14/stadsarchivaris-peter-sijnke-met-pensioen/Meer verhalen over Cinema Middelburg

De Middelburgse filmtheaters in de jaren 80, op foto’s van Jan Koole

De foto’s van Jan Koole, die hij deelt via Middelburg Dronk, vinden we tof. Ze geven een mooi beeld van Middelburg in de jaren 80, en van alle voorlopers van…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg