Geplaatst op 25 september 2019

De reis van Stationsbrug Middelburg is begonnen

Wat een klus! Vanochtend vroeg werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van de Stationsbrug. Vanaf acht uur werd het gevaarte van z’n plek gehesen, twee uur later werd de brug op een ponton gelegd.

We hadden zelf helaas niet veel langer dan een uurtje, maar we hadden mazzel: begin deze week stuurde Kobus Kranenburg van Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg een appje, met de vraag of we misschien foto’s wilden maken vanaf het dak van het hotel. Maar natuurlijk, geweldig!

Toen we ons daar meldden vanochtend bleek de gastheer Wessels Michielsen te zijn, de sous-chef van Bar Bistro DuCo by Fletcher. Hij stond zelf ook te fotograferen en was achteraf zo vriendelijk ook een paar foto’s te sturen, van het moment waarop de brug daadwerkelijk werd opgeladen.

De projectdirecteur van HEBO Maritiemservice BV kwam ook nog even het dak op en vertelde dat de brug maar liefst 280.000 kilo weegt. Waaaat?

De tocht naar Krimpen aan de IJssel zal 12 uur duren. Het bedrijf draait de handen niet voor om voor dit soort klussen, maar wij vinden het nogal wat hoor. Groots en meeslepend, zouden we bijna zeggen 🙂

Tot volgend jaar, bruggetje!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/tag/stationsbrug-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg